Taverzo spelers zweten zich naar goede prestaties op NK in Schiedam

In het weekend van 10 en 11 september werd het nieuwe competitieseizoen afgetrapt met het NK voor spelers met een B, C, D, E en F licentie. In de Margriethal liepen de temperaturen weer flink op en was het flink zweten voor alle spelers. Toch werden er door verschillende Taverzo spelers mooie prestaties neergezet.

Op zaterdag was het aan de spelers met een D en C licentie. Toen kwamen er 3 Taverzo spelers in actie. Jeroen Barendse alleen in het dubbelspel, hij speelde zondag nog in het enkel. Samen met Tim van der Lans (Avanti/Taverzo) wist hij 1 partij in de poule te winnen, maar dat was niet genoeg voor de vervolgronde.

Bij de heren E kwam Theo de Boer in actie, hij wist in de poule één partij te winnen en moest de andere 3 in 4 games aan de tegenstander laten. Niet genoeg voor het hoofdtoernooi. Samen met Rinus Traanman kwam hij ook nog in actie in het dubbelspel, het geroutineerde duo won 1 partij en verloor er 1 een mooie 2de plek in de poule. Maar ook hier geen vervolgronde. Rinus streed mee bij de heren D. In de 5-kamp wist hij geen partij te winnen.

Op de zondag kwamen er nog een aantal spelers in actie. Jeroen pakte deze dag het enkelspel op en haalde hij bij de heren F een 2de plaats in de poule en haalde de vervolgronde. Daar wist hij de 2de ronde te behalen.

Agnes Slijper kwam in actie bij de dames C. In de 6-kamp wist ze helaas geen partij te winnen, maar was ze wel meerdere keren dicht in de buurt om een game te pakken. Na vorig jaar een 3de plaats bij de dames D een goede ervaring op dit niveau. Samen met Sanne Boere (Doing) kwam ze ook in actie in het dubbelspel. Daar verloren de dames 2x waardoor ze de poule niet door kwamen.

Bij de heren B kwamen Djen Bakx en Ivan Kahn in actie. Djen werd 3de in zijn poule in het enkelspel, met 1 winstpartij. Hij verloor in 4 games van Mick de Vette en van zijn dubbelpartner Martijn van der Heide. In het dubbelspel wonnen Djen en Martijn 1 partij en verloren ze er 1, niet voldoende voor de vervolgronde.

Ivan Kahn werd 2de in zijn poule met 2 overwinningen en gunstige winst in het driehoekje dat in deze poule ontstond. Daarna wist Ivan de halve finale te halen waarin hij in 5 spannende games verloor van uiteindelijke winnaar Emanuel Martins Ferreira, een mooie 3de plaats voor de speler van team 2. In het dubbelspel ging het zelfs nog beter, samen met Brent de Ronde wist hij het toernooi bij de de heren B te winnen en nu mag dit jonge duo in oktober meedoen aan het NK A in Zwolle.

Ivan Kahn behaalde een 3de plaats bij de heren B

Bij de dames B kwamen er ook nog twee speelsters in actie. Wianka Overbeeke kwam ondanks twee partijen in 5en niet tot winst en strandde in de poule. In het dubbelspel samen met Nadia Huizer werd 1x op ervaring gewonnen, maar was het ritme er nog niet helemaal en hield het toernooi ook hier op in de poulefase.

Nadia wist in het enkelspel wel te vlammen. Met slechts één verloren partij wist ze haar poule te winnen en belandde daarmee in de kwartfinale. Daarna wist ze van Maaike Dekkers en Annika Mars te winnen en behaalde de finale, waarmee ze ook een A-licentie verdiende. De titel ging na een lange dag tafeltennis uiteindelijk naar Vicky Schijvend die de hele dag een goed niveau liet zien.

Alle spelers gefeliciteerd met jullie prestaties. Het seizoen kan beginnen!

 

close

Taverzo nieuwsbrief

Laat een reactie achter