Taverzo en ventilatie

We zijn al weer een paar weken aan het tafeltennissen en het gaat naar onze mening goed. Iedereen vindt langzaam zijn draai weer. Op de dinsdagavonden zijn vanaf 21 juli ook de zomerspelen als vanouds van start gegaan met “Hit the Beker”, gevolgd door Z-pingpong afgelopen dinsdag. En de komende vier dinsdagavonden staan nog meer tafeltennisvarianten gepland.

De gemeente heeft de zaal vanaf 1 juli vrijgegeven en heeft toen ook aangegeven dat de zaal voldoet aan de richtlijnen van het RIVM. Er kwamen echter nog een aantal vragen van enkele leden over meer duidelijkheid over de afstelling van het ventilatiesysteem. Deze vragen hebben we aan de gemeente gesteld en we hebben de volgende antwoorden ontvangen.

Het ventilatiesysteem maakte gebruik van recirculatie maar gezien de situatie is de recirculatieklep dichtgezet, zodat er nu met 100% buitenlucht wordt geventileerd. Het systeem begint met ventileren om 7:00 uur tot 24:00 uur.

Vanuit de gemeente is aangegeven dat de diverse ruimten met de volgende luchthoeveelheden worden ververst:

 • Sportzaal: 243 m3/h
 • Kantine: 920 m3/h
 • Opslag: 110 m3/h
 • Keuken: 850 m3/h
 • Kleedruimten/wasruimten: 230 m3/h
 • Berging: 70 m3/h

Gerekend met de afmetingen van de diverse ruimten betekent dit dat minimaal 1 keer per uur de totale luchtinhoud van de diverse ruimten wordt ververst.

Rest ons iedereen nogmaals te wijzen op de veiligheids- en hygiëneregels én het protocol dat wij voor Taverzo hebben opgesteld. Volg dit op zodat we iedereen de ruimte kunnen geven om een balletje te slaan.

Edgar van der Meer

close

Taverzo nieuwsbrief

5 Reacties

 • Ben Heinsbroek / 19 augustus 2020 om 21:23

  Bericht aan Edgar van der Meer! Kloppen de cijfers met betrekking de verversing van de lucht in de diverse ruimtes? De zaal komt er in dit opzicht namelijk slecht vanaf, vergeleken met enkele ander ruimtes!

  Beantwoorden
  • Edgar van der Meer / 30 augustus 2020 om 19:57

   Er is een foutje geslopen in het overnemen van de cijfers. Voor de zaal moet dit 4243 m3/h zijn.

   Beantwoorden
 • Reni Verschuur / 21 augustus 2020 om 15:05

  Beste Edgar van der meer,

  Zoals Ben al vroeg kan het cijfer van de hal niet kloppen waarschijnlijk moet er een 2 of 0 achter zodat 2430m3/h beter in verhouding is. Dit klopt meer in verhouding. Zoals je misschien weet is er al enige tijd onzekerheid betreffende het veilig tafeltennissen, er is ook al enig tijd mail verkeer tussen verschillende mensen ook met mij betreffende dit issue. Is het nu niet mogelijk om op korte termijn een bijeenkomst te organiseren door het Taverzo bestuur om deze onzekerheid weg te nemen en weer zo snel mogelijk weer kunnen tafeltennissen. Mocht het zover komen dan wil ik graag mijn buurman meenemen die is technisch vaardig betreffende verversing systemen hij zou onafhankelijk de juiste vragen kunnen stellen. Wij(leden) zijn onwetend hierover en kunnen misschien een verkeerd beeld vormen,
  In afwachting van uw reactie,

  met vriendelijke groet,

  Reni Verschuur

  Beantwoorden
  • Edgar van der Meer / 30 augustus 2020 om 20:07

   Beste Reni Verschuur,
   Op het bericht van Ben heb ik gereageerd inzake de hoeveelheid lucht die in de zaal wordt geblazen voor de ventilatie van de zaal. Uw idee om een bijeenkomst te organiseren is een goed idee en dit zal ik oppakken en ik kom hier op terug. Op het ogenblik ben ik bezig om de diverse zaken op papier te zetten en mijn voorstel is om op 10 september langs te komen voor het geven van een toelichting en het beantwoorden van vragen.

   Groet,

   Edgar

   Beantwoorden
   • Reni Verschuur / 9 september 2020 om 17:04

    Edger,

    Ik lees het bericht nu pas, sorry. Hoe laat ben je in de zaal dan zal ik kijken of dit mij lukt en even aan mijn buurman vragen,

    Groet,
    Reni

    Beantwoorden

Laat een reactie achter