Taverzo en Smash’70 blij met de bijdrage aan Giro555

Beide teams speelden afgelopen zondag in hetzelfde speciale shirt voor de actie “Samen in actie voor Oekraïne – Giro555”.  De spelers en clubs werden gesteund, door wethouder Ingeborg ter Laak en voorzitter van de NTTB Jan Simons, met mooie woorden voorafgaand aan de wedstrijd. In de aanloop naar de wedstrijd werd er volop geboden op de shirts en caps die door de verschillende sponsoren ter beschikking waren gesteld. Alles bij elkaar leverden de shirts en caps zo’n 1350 euro op, waarvan alleen al 250 euro van het team van Smash’70.  In reactie op dat mooie gebaar kwamen daar nog enkele mooie losse donaties bij. Maandagochtend werd de totale opbrengst van 2000 euro bekend gemaakt bij de uitzending van AllSportsRadio om 12:30 uur.

Koppositie en play-offs voor De Boer Taverzo

Met de onverwacht grote overwinning op concurrent Van Wijnen Smash’70 heeft het eerste team van De Boer Taverzo zich verzekerd van de koppositie en de play-offs die later in mei van dit jaar worden gespeeld.

Het team uit Zoetermeer verloor eerder dit seizoen, in de eerste 4 wedstrijden, slechts 3 van de 28 partijen. Dat daar in de onderlinge confrontatie met het team uit Hattem maar 1 verliespartij bij kwam daar was op voorhand geen rekening mee gehouden. Coach Marco van der Meijden relativeert de overwinning: “Onze tegenstanders van vandaag kampen met de nodige tegenslagen met blessures en ook de kopman uit Zweden had vandaag een wat mindere dag. Ik ga er wel vanuit dat ze uiteindelijk de play-offs zullen halen en dan beginnen we gewoon weer met 0-0. De winst van vandaag is een mooie opsteker maar is geenszins een garantie voor een eventuele halve finale.”

Tot en met de vijfde partij waren de krachtsverschillen groot, waarbij Yannick Vostes zijn goede vorm van de laatste weken liet zien. Voor tegenstander Viktor Brodd, waar in het najaar nog door Camara en Vostes van werd verloren, betekende het zijn eerste nederlaag sinds 11 mei 2019 in de Nederlandse eredivisie. Ook toen was het Yannick Vostes die won van de sympathieke  Zweedse topspeler. Gabrielius Camara bleef zondag ongeslagen tegen Boris de Vries en Simon Goessens. Michał Murawski, die een goede wedstrijd speelde tegen Viktor Brodd, en het publiek vermaakte met zijn kenmerkende verdedigende speelstijl, moest in de zesde partij van de dag alles op alles zetten om de winst te behalen. In de beslissende 5e game herpakte de Pool zich met een 11-4 overwinning, nadat hij de winst in de 4e game had laten lopen.

Tot slot was het dubbel de meest spannende wedstrijd van de dag waarbij Yannick Vostes en Gabrielius Camara er tegen Viktor Brodd en Gerben Last met een lucky shot op 9-9 in de vijfde en een prachtig matchpoint met 11-9 in de vijfde game, de 6-1 op het scorebord zette.

Foto’s: Elsbeth Parmentier

close

Taverzo nieuwsbrief

Laat een reactie achter