Taverzo dames winnen beslissingswedstrijd en promoveren naar 1e divisie

Vanmiddag mochten Wianka Overbeeke, Nadia Huizer en Jessica Eijgelsheim van DeBoer Taverzo dames 1 de felicitaties (op anderhalve meter) in ontvangst nemen voor hun promotie naar de landelijke 1e divisie. De 5-3 overwinning op Tempo Team vanmiddag was een knappe overwinning in deze beslissingswedstrijd. In het voorjaar werd de competitie vanwege de coronapandemie van het ene moment op het andere vervallen verklaard en omdat er vervolgens een plaats vrijkwam in de 1e divisie moest de NTTB een salomonsoordeel vellen: ‘wie mag er promoveren, Tempo Team of DeBoer Taverzo…?’

Dat salomonsoordeel kreeg dus de vorm van een beslissingswedstrijd. Zowel het onderlinge resultaat tussen beide teams, als de ratings van de dames lagen zo dicht bij elkaar dat er vanachter het bureau geen eerlijke beslissing te maken was met als gevolg dat er vanmiddag in de zaal van Scylla gestreden werd met het eerder genoemde resultaat als gevolg.

Wianka opende tegen oud-Taverzospeelster Priscilla Loesberg met een spannende partij in vijf games. Nadat ze een 2-0 achterstand in games had weggewerkt en er 2-2 op het scorebord stond trok Priscilla echter aan het langste eind. Voorafgaand aan de wedstrijd hadden de dames aangegeven dat het spannend zou worden, maar tegelijkertijd waren ze ook realistisch en hadden ze hun tegenstander hoog ingeschat. ‘Dan is het prettig als je toch wat games meepakt, mocht het een gelijkspel worden’ aldus Wianka. Nadia had vervolgens weinig moeite met haar tegenstandster Emi Demeter en Jessica bracht met wederom een partij in 5 games de stand op 2-1 in het voordeel van Taverzo. De wedstrijd kantelde daarna echter door Amsterdamse winst in de dubbel en de tweede overwinning van Priscilla: 3-2 en nu weer in het voordeel van Tempo Team. Spannend bleef het want dat voordeel raakten ze vervolgens ook snel weer kwijt. Wianka won in drieën van Lisanne van Wassenberg, Jessica stond eveneens geen game meer af tegen Emi en Nadia sleepte de eindoverwinning binnen door winst op Lisanne. Hiermee kwam de 5-3 op het scorebord en in games was het 19-12 waardoor Tempo Team nooit meer kon winnen.

close

Taverzo nieuwsbrief

1 Reactie

  • Marion Streng-Olzheim / 12 september 2020 om 21:05

    Super dames. Succes in de 1e divisie

    Beantwoorden

Laat een reactie achter