Taverzo 2 start voorjaar netjes

Taverzo 2 speelde de eerste wedstrijd in de eerste divisie tegen Hilversum gelijk met Victor een nieuw teamlid. Een net resultaat.

De voorjaarscompetitie is begonnen voor BeneluxGroup Taverzo 2. Na een vliegende start van dit nieuwe team in het afgelopen seizoen, met meteen een promotie naar de eerste divisie, was het boeiend te zien hoe het zich zou houden op het hogere niveau. Kort voor de aanvang van de competitie was er goed nieuws, want het team is versterkt met een nieuwe, prima speler: Victor. Dat kwam wel goed uit, want Wang Shuo was Chinees nieuwjaar aan het vieren en daardoor afwezig.

Het team begon uit tegen Hilversum 2 niet bepaald met een knalopening, want de eerste vier partijen gingen verloren.De dubbel was kansloos, maar de eerste drie singles waren wel close. Gelukkig was het vervolg beter, want Arjan had geen moeite met Hans den Blanken. Victor liep vervolgens in een heel spannende wedstrijd (11-9 in de vijfde game) tegen een tweede een verliespunt op. Dat was tegen Arnoud Meijer, altijd lastig maar buitengewoon aantrekkelijk spel voor het publiek :-).

Zo kwam Taverzo 5-1 achter. Gelukkig bleken onze jongens uit het taaiste hout gesneden, want ze wisten alle resterende partijen te winnen. Patrick versloeg de zeer goed spelende Mick de Vette, die door het verlies duidelijk aangeslagen was. Victor won van Hans en Arjan won daana netjes van Mick. De slotpartij van Arnoud tegen Patrick was opnieuw zeer het aankijken waard, door het harde, aanvallende spel van Patrick en de mooie variatie tussen verdedigen en aanvallen van Arnoud. Toch gaven de harde smashes letterlijk de doorslag en kwam de score op 5-5. Uiteindelijk geen slecht resultaat.

Scyedam 1 tegen Maashorst 1 werd ook 5-5. SKF 1 tegen SVE 1 werd 0-10, maar de twee sterkste spelers van SKF waren geblesseerd. Daardoor ontstaat een scheef beeld. Taverzo speelt komend weekend thuis tegen SKF, dat dan nog steeds met die blessures kampt. Het is nog onduidelijk of het team zich eventueel terugtrekt. De tijd zal het leren. Wellicht leuk om komende zaterdag een kijkje te komen nemen, ook om kennis te maken met Victor, die nu al zeer betrokken is bij het team. Ik denk dat hij een geweldige versterking vormt voor Taverzo 2.

Een dikke samenvatting staat inmiddels on line, veel kijkplezier: https://youtu.be/idh0UHlcX40

Remco

close

Taverzo nieuwsbrief

Laat een reactie achter