Taverzo 2 doet goede zaken tegen Pecos 2

Benelux Group Taverzo won dit weekend 8-2 thuis tegen Pecos. Een prima resultaat, dat de kansen op het kampioenschap vergroot. Tempo Team staat na een 9-1 winst tegen JCV nog drie punten achter. Het filmpje kun je hier vinden: https://www.youtube.com/watch?v=UDhlHsmrNoE

Afgelopen zaterdag was er een belangrijke wedstrijd voor Benelux Group Taverzo 2. De Zoetermeerse koploper staat vier punten voor op Tempo Team en moest aantreden tegen Pecos. Een bevriend en sympathiek team, maar het kan verrassend sterk uit de hoek komen. Maroun heeft eredvisie- en eerste-divisieervaring en als hij op slag is, kom je er moeilijk voorbij. Jop is voor elke speler lastig met de raarste toverballen boordevol spin, een dubbelhandige backhand en “hand-switch”. Thomas staat qua percentage lager, maar hij kan op momenten echt vlammen. Duidelijk een speler waar nog meer in zit. Ons team is stabiel met consequent goede resultaten; alledrie de spelers begonnen met hetzelfde percentage aan de wedstrijd.

Tempo Team speelde dit weekendtegen JCV, dat deze competitie het niveau helaas niet haalt, dus dit was hét weekend voor Tempo team om de achterstand op Taverzo in te lopen. Met een 9-1 overwinning faalde Tempo Team niet, maar Taverzo deed dat evenmin.

Het begin van de wedstrijd was angstwekkend, omdat Arjan -zij het nipt- van Jop verloor. Een goede waarschuwing en het team stond meteen weer op scherp. Patrick begon sterk tegen Maroun met 3-0; Maroun leek last te hebben van de omstandigheden en kwam niet goed in zijn spel. Wang Shuo had verrassend vijf games nodig tegen Thomas, die het goed deed. In de vijfde game was Thomas’ weerstand echter gebroken. Met de mooi binnengehaalde dubbel was Taverzo met 3-1 weer goed op weg. Het tweede verliespunt was de partij Patrick-Jop. Parick begon heel sterk, maar was daarna de kluts volledig kwijt. Pas in de vierde game pakte hij de draad weer op, maar nét te laat. Na twee gamepoints van Patrick in de vierde game haalde Jop de partij knap binnen. Wang Shuo wist wel met wat moeite van Jop te winnen. Zijn solide en vaste speelstijl bleek voor Jop te taai. In de laatste partij werd het nog spannend. Arjan kwam 2-0 achter tegen Maroun, maar hij gaf niet op. Na een nipt gewonnen derde game wist hij ook games vier en vijf binnen te halen. Knap.

Zo staat Taverzo nog eerste in de poule, met drie punten voorsprong op Tempo Team. Als het team volgende week een goede overwinning haalt tegen JCV, komt het kampioenschap wel erg dichtbij. Maar je weet wat ze zeggen over het verkopen van de huid van de beer … 🙂

Volgende week speelt Taverzo opnieuw thuis: kom gerust het team aanmoedigen, want hoe mooi zou het zijn als dit team kampioen wordt en daarmee aansluiting vindt naar ons eredivisie-team door te promoveren naar de eerste divisie! En de spelers zijn gelijkwaardig, dus er zit zeker nog toekomst in dit team.

Het filmpje vind je hier: https://www.youtube.com/watch?v=UDhlHsmrNoE

Remco

Standen:

Laat een reactie achter