Tafeltennis voor vluchtelingen

Onlangs reed de vrachtauto van Eddy Posno door heel Nederland om op acht locaties twaalf tafeltennistafels bij opvangcentra te plaatsen. Dit initiatief van de NTTB kwam tot stand in samenwerking met het COA, NOC*NSF en Posno Sport. Sport, tafeltennis in dit geval, is een welkome afleiding voor de vele vluchtelingen die een nieuw bestaan proberen op te bouwen in een vreemd land. Sport, zo sprak ooit Nelson Mandela, heeft de kracht mensen samen te brengen. Tafeltennis heeft die kracht zeker, zo blijkt uit de positieve reacties tot nu toe.

Gemeentes en tafeltennisverenigingen weten elkaar steeds meer te vinden om onze sport aan te bieden aan vluchtelingen. De NTTB is in gesprek met NOC*NSF om onze verenigingen die de deuren van de tafeltenniszalen openen voor deze doelgroep een extra stimulans te geven. NOC*NSF is op haar beurt weer de gesprekspartner voor de gemeenten en de COA’s. Echter, ook zonder een extra stimulans weten verenigingen deze doelgroep al te bereiken. De motivatie voor veel verenigingen is om hun sociale gezicht te laten zien en tafeltennis neer te zetten als sport die verbroedert. Tafeltennis is bovendien gewoon leuk en het ontspant. Omdat veel vluchtelingen langer in Nederland zullen verblijven en een asielaanvraag is of wordt opgestart, kunnen zij op termijn ook nieuwe leden voor de verenigingen zijn.

Heeft jouw vereniging interesse actief aan de slag te gaan om tafeltennis aan te bieden aan vluchtelingen? Hebben jullie wellicht al een aansprekend voorbeeld dat jullie willen delen? Heb je concrete vragen wat betreft het opzetten van de juiste contacten met de gemeente? Of over beschikbare materialen? De NTTB verzamelt graag alle vragen en voorbeelden om verder te verspreiden en om ons netwerk – en dus onze ondersteuning – optimaal in te kunnen zetten. Mail naar info@nttb.nl en wij nemen contact op.

Goede voorbeelden:

http://www.franekeractueel.nl/nieuws/fttc-laat-vluchtelingen-tafeltennissen-in-de-trije/
http://www.kaagenbraassem.nl/actueel/nieuwsberichten_42871/item/crisisnoodopvang-voor-vluchtelingen-in-kaag-en-braassem_32887.html
http://nos.nl/artikel/2064675-tafeltennisbond-helpt-opvangcentra-voor-vluchtelingen.html
http://www.omroepgelderland.nl/nieuws/2100492/Vluchtelingen-Heumensoord-kunnen-gaan-tafeltennissen
http://www.ondertussen.nl/nieuws/18-jarige-vluchteling-vertelt-zijn-verhaal-ik-wilde-overleven-maar-niet-vechten-voor-is/
http://www.noordhollandsdagblad.nl/stadstreek/zaanstreek/article27522487.ece

Laat een reactie achter