Table Tennis Fun Event

Zaterdag 17 juni organiseerde tafeltennisvereniging Taverzo een Table Tennis Fun Event voor jonge tafeltennissers. Dit idee is ontstaan uit een samenwerking tussen de clubs Vriendenschaar, Avanti en Taverzo. 18 kinderen afkomstig van 4 clubs hebben een onwijs leuke en bovendien leerzame ochtend gehad.

Doel van dit evenement is om jonge tafeltennissers op een speelse wijze kennis te laten maken met tafeltennis als wedstrijdsport. 

De vrijwilligers waren om 08.30 uur bij Taverzo om de laatste voorbereidingen te treffen. Rond 9 uur druppelden de eerste deelnemers binnen, om half 10 was iedereen aanwezig en konden we starten met het programma. Sven Groot verzorgde een speelse warming-up met zijwaarts bewegen waarbij de kinderen de trainer moesten nadoen. Aansluitend na de warming-up was er een korte training van een half uur waarbij de kinderen gemixt werden en tegen elkaar konden inspelen. Ook het inspelen werd als spelletje neergezet, namelijk galgje. Ieder koppel mocht na 15 keer de bal overspelen naar mij (Jarmo) rennen en een letter raden. Indien iemand het hele woord wist dan mocht hij of zij het woord raden in plaats van een letter te zeggen. Op deze manier heeft iedereen de forehand en de backhand geoefend. Een aantal wisten al vrij snel sommige woorden te raden, Björn de Boer wist bijvoorbeeld al heel snel dat de bekende tafeltennisser die we zochten Ma Long heette.

Na de training was er een heuse spelregelquiz met ‘’batje rood of batje zwart’’. Naast de kinderen kregen ook de aanwezige ouders een batje in de hand gestopt om zo te kijken of het ook met hun spelregelkennis goed zat. Bijna alle kinderen kwamen tot vraag 13 en vanaf daar werd het moeilijker. In welk land is tafeltennis ontstaan? Het juiste antwoord was Engeland en zoals verwacht dacht iedereen dat het China was. De laatste vraag was een inschattingsvraag waarbij uiteindelijk Eva van ttv Rijnsoever de winnares was en daar een mooie prijs voor ontving.  Na de spannende quiz was iedereen klaar voor wat wedstrijdjes.

Het eerste wedstrijdgedeelte was een toernooivorm waarbij iedere keer de winnaars tegen elkaar speelden en de verliezers ook. Iedereen speelde één game tegen elkaar, uiteindelijk leverde dit een goed beeld op van het niveau van de spelers zodat op basis hiervan de uiteindelijke poules gemaakt konden worden. Na deze wedstrijden werden de kinderen verdeeld in groepjes en gingen we aan de slag met Trick-shots! In totaal waren er 4 spelvormen waarbij de kinderen een record konden neerzetten. De uiteindelijke winnaars van ieder spel kregen na afloop van het evenement een gave prijs.  Om half 12 startten de poules en er waren veel leuke en spannende wedstrijden te zien omdat het niveau van de kinderen dicht bij elkaar lag. Tussen de wedstrijden door kon iedereen broodjes knakworst eten.

Nadat alle wedstrijden klaar waren en de buikjes vol zaten van het eten volgde de prijsuitreiking. Iedere deelnemer ontving een medaille en een goodiebag. De winnaars van de poules, spelregelquiz en de trick-shots ontvingen nog een extra prijs. Tot slot was er een loterij om de laatste prijsjes te verdelen onder de kinderen. Iedereen heeft een ontzettend leuke dag gehad en kijkt uit naar het volgende evenement. In het najaar is Avanti aan de beurt om de organisatie op zich te nemen. 

verslag: Jarmo Lanza 

close

Taverzo nieuwsbrief

Laat een reactie achter