Sterke start voor De Boer Taverzo in eredivisie

Zowel in de eredivisie als bij het team van de Boer Taverzo zijn de nodige zaken veranderd ten opzichte van de periode voor corona. Er worden in de eredivisie vanaf dit seizoen niet alleen zes enkels gespeeld, het dubbel is als zevende en mogelijk beslissende wedstrijd toegevoegd.

Bijna alle clubs in de eredivisie beschikken tegenwoordig over brede selecties met diverse sterke buitenlandse spelers. Ook Marco van der Meijden, die voor De Boer Taverzo als coach debuteert, kan beschikken over een brede internationale selectie. Voor vier van de zeven selectiespelers zal Van der Meijden gewoon in het Nederlands kunnen coachen. Yannick Vostes, Tom Closset uit België zijn beiden de Nederlandse taal machtig, net als uiteraard de Nederlanders Gabrielius Camara en Trinko Keen. Michal Murawski, Jakub Folwarski en Alex Naumi zullen vooral in het Engels communiceren.

Afgelopen zondag bij de eerste thuiswedstrijd tegen Veerhuis Wessem Westa had de club uit Zoetermeer de beschikking over Gabrielius Camara (Gabi), Trinko Keen en Alex Naumi. De Limburgse ploeg verscheen achter de tafel met debutant Dylan Plett (ex US Amsterdam), de Letse kampioen Arthurs Reinolds en de Belgische dames-international Margo Degraef. Voor de pauze was het wedstrijdbeeld eenzijdig en duidelijk in het voordeel voor Taverzo met redelijk eenvoudige 3-0 overwinningen. Na de pauze was er duidelijk meer weerstand en verloor Trinko van de verrassend sterk spelende Margo. Man van de wedstrijd werd uiteindelijk de kersverse Nederlands international Gabrielius Camara, met twee 3-0 overwinningen en een belangrijk aandeel in de winst van het dubbel was hij mede verantwoordelijk voor de 6-1. Goed voor de koppositie in de eredivisie, samen met Hilversum en Maashorst.

V.l.n.r.: Marco van de Meijden, Gabrielius Camara, Alex Naumi en Trinko Keen

Teammanager Ruud van Graafeiland was tevreden met de score en de wijze waarop: “De 6-1 was een terechte uitslag en elke wedstrijd kende een duidelijke winnaar of winnares, alles bij elkaar een sterke start. Belangrijk om dit vast te houden en te zorgen dat we bij de beste vier eindigen”. Volgende week wacht de lastige uitwedstrijd tegen TOGB en zondag 3 oktober (13.00 uur) komt landskampioen en topfavoriet TTV Hilversum naar Zoetermeer.

Resultaten zondag 19 september:
1-0 Naumi, A.W. (Alex) – Plett, D. (Dylan) 3-0 (2,4,0)
2-0 Keen, T. (Trinko) – Reinholds, A. (Arturs) 3-0 (1,9,5)
3-0 Camara, G. (Gabrielius) – Degraef, M. (Margo) 3-0 (7,7,7)
4-0 Naumi, A.W. (Alex) – Reinholds, A. (Arturs) 3-1 (-9,6,8,11)
5-0 Camara, G. (Gabrielius) – Plett, D. (Dylan) 3-0 (4,5,2)
5-1 Keen, T. (Trinko) – Degraef, M. (Margo) 1-3 (-9,-6,7,-6)
6-1 Naumi, A.W. (Alex)/Camara, G. (Gabrielius) – Reinholds, A. (Arturs)/Moris, J. (Jelle) 3-1 (-8,7,1,5)

Foto’s: Elsbeth Parmentier

close

Taverzo nieuwsbrief

Laat een reactie achter