Sportimpuls helpt Taverzo

Taverzo en haar partners: de gemeente Zoetermeer, de nationale tafeltennisbond NTTB, de Wilhelminaschool, de Beatrixschool en de buitenschoolse opvang Partout, hebben deze week het goede nieuws ontvangen dat hun aangevraagde Sportimpuls-subsidie is gehonoreerd. Hiermee kan het tafeltennis-lesprogramma Table Stars vanuit het nieuwe Integraal Kindcentrum (IKC) in Driemanspolder binnenkort in de nieuwbouw van Taverzo van start gaan.

De Sportimpuls is een subsidieregeling die lokale sport- en beweegaanbieders zoals Taverzo, financieel ondersteunt bij de opzet van activiteiten die ze ondernemen om meer kinderen of volwassenen langdurig te laten sporten en bewegen. De primaire doelgroep van de genoemde partners zijn kinderen van 4 t/m 12 jaar, woonachtig of schoolgaande in Driemanspolder en nabije omgeving. Specifiek focussen de partners zich op de kinderen die gebruik maken van de onderwijs- en kinderopvangvoorzieningen binnen het IKC op het Willem Alexanderplantsoen.

De noodzaak is groot om kinderen uit de wijk te motiveren meer (samen) te sporten/bewegen, structurele sportdeelname te verhogen en de sportmogelijkheden in de buurt voor hen uit te breiden. Hiervoor wordt het tafeltennis-lesprogramma Table Stars ingezet. Via leuke, speelse opdrachten worden kinderen binnen het Table Stars programma uitgedaagd om zich motorische vaardigheden eigen te maken, passend bij hun leeftijd. Door de toewijzing van de subsidie kan het samenwerkingsverband verder worden uitgebouwd. De samenwerkingspartners gaan deze uitdaging met passie, enthousiasme en vertrouwen aan.

Laat een reactie achter