Smaakvolle bierproeverij Taverzo

Naast de sport is het ook af en toe tijd voor gezelligheid. Dan blijkt de gezellige avond ook nog eens educatief te zijn en de smaakpapillen te verwennen. Oftewel Bier! Deze insteek leverde dan ook een zeer gezellige en laagdrempelige bierproeverij op onder leiding van René. René is eigenaar van de Voorburgse bierwinkel en heeft speciaal voor ons een mooie selectie van zes bieren samengesteld. Leuk feitje: hij heeft ook iets met tafeltennis: Veni, Vidi, Vici… Hij kwam met bier, zag een enthousiaste groep en victorie toen de flesjes opengingen! Tsja, de vrouw van René bleek een tegenstander te zijn geweest van onze proevers.

Beginnend met een mooie St. Bernardus wit en een naar chocola smakend bokbier kwamen de mooie en leerzame bierverhalen. Daarna door naar de Hopverdomme en Oesterstout waarmee de sfeer natuurlijk de goede kant opging. Uiteindelijk kwam er nog een mooi trappistenbier voorbij met het verhaal over de toegewijde monniken (respect) om af te sluiten met het sterkste Belgische bier: Bush.

Na de drankjes met passende meegebrachte hapjes was het natuurlijk als vanouds gezellig en bleef het nog lang onrustig in Zoetermeer. René bedankt en op naar het volgende event!

tekst: Remco Brandenburg

Laat een reactie achter