Pickleball Challenge Zoetermeer op 12 maart 2023

Zondag 12 maart organiseert Taverzo in Zoetermeer de eerste Pickleball Challenge in Zoetermeer. Dit toernooi staat open voor alle niveaus en is geschikt voor de gevorderde speler, de recreant en beginners. Het toernooi zal worden gespeeld volgens het rallypoint systeem zoals dat enigszins vergelijkbaar ook wordt gespeeld bij tafeltennis.

Speelsterkte en categorieën
De eerste Pickleball Challenge zal volledig in het teken staan van SINGLES. Je bent dus niet afhankelijk van je dubbelpartner en kan je volledig zelfstandig inschrijven. Er is enkel een onderverdeling in sterkte en er is geen verdeling op basis van leeftijd of geslacht.

1. Gevorderden
2. Recreanten (Regelmatige speler, die zich nog geen gevorderde kan noemen)
3. Beginner

Speelsysteem
In het Rallypoint systeem spelen we gedurende de challenger een best of 3 systeem tot de 11. Elke speler serveert te beginnen op een even stand vanuit de rechterzijde en bij een oneven stand vanuit de linkerzijde. Zodra de ontvangende speler een punt maakt gaat de service over naar de tegenstander. De set wordt beslist met minimaal 2 punten verschil. Na elke set wordt er van speelhelft gewisseld. Bij 2 gewonnen sets door één speler is de wedstrijd beëindigd.

Afhankelijk van het aantal inschrijvingen zal de groepsgrootte worden bepaald. Elke speler zal in ieder geval 3 volledige wedstrijden spelen. Na de groepsfase zal er via een knock-out systeem naar de finales in elke categorie worden toegewerkt.

Aanvang toernooi
Het toernooi zal starten om 10:00 met de beginners en de zaal is vanaf 9:00 geopend

Kosten inschrijving
Deelname aan het evenement kost EUR 7,50 per persoon. 

close

Taverzo nieuwsbrief

Laat een reactie achter