Onderling treffen in de eredivisie kent minder spanning dan in voorgaande edities

Daar waar in de voorgaande edities van het onderlinge treffen steeds een maximale score door het eerste team werd behaald, was dat nu niet het geval, met een 5-2 overwinning voor team 1. Door een blessure van Kuba Folwarski moet coach Marco van der Meijden samen met teammanager Ruud van Graafeiland met regelmaat een beroep doen op een invaller.

Coach Marco van der Meijden daarover: “Gelukkig hadden we deze wedstrijd na het verkrijgen van de voorlopige planning verplaatst. Op de oorspronkelijke datum waren Ivan Kahn, Yannick Vostes en Alex Naumi om uiteenlopende redenen niet beschikbaar. Door de wedstrijd te verplaatsen konden we aanvankelijk met het volledige team aantreden tegen team 2, dat ook al geplaagd wordt door blessureleed (Patrick Bruijne). Gelukkig wijst alles erop dat Kuba zeer binnenkort weer beschikbaar gaat zijn en ook Patrick heeft de trainingen weer hervat. Na 22 jaar mocht ik daardoor wel mijn rentree maken in het eerste team van Taverzo. Gelukkig heb ik mijn huid duur kunnen verkopen, Alex en Yannick waren vandaag een klasse apart, dus ik denk dat mijn wedstrijden vandaag het spannendst waren van allemaal.”

In het laatste onderlinge treffen in het najaar 2022 was er nog sprake van een aantal ongekend spannende wedstrijden. Patrick Bruijne liet in september nog zien goed tegen verdedigers te kunnen spelen en ook Ivan Kahn was dicht bij een overwinning. Afgelopen zaterdag, met Vostes en Naumi in zeer goede doen kwam het tweede team gemiddeld niet boven de 5 punten in 12 afgetekende games.

Voor coaches Theo Levert en Marco van der Meijden blijft het puzzelen de komende periode. Ivan Kahn heeft een internationaal trainingskamp en toernooi in Portugal en het herstel van Folwarski en Bruijne wordt nauwlettend gevolgd. Ook Murawski en Naumi zijn slechts gedeeltelijk beschikbaar. Zoals het er nu naar uitziet lukt het team 1 om het gehele seizoen met wat hulp van invallers een gelijkwaardig team op te stellen gedurende het gehele reguliere seizoen. Ook is Michal Murawski voldoende beschikbaar om Ivan Kahn te vervangen in het tweede team. 

Volgende week staan een tweetal interessante wedstrijden op het programma. Zaterdag 25 februari speelt team 2 thuis tegen LTTV Scylla om 15:00, een dag later op zondag 26 februari speelt team 1 tegen WeLynq Maashorst. Aanvangstijd van deze wedstrijd staat op 14:00, maar wordt mogelijk op verzoek nog een uur vervroegd. Hou voor het laatste nieuws daarover onze website in de gaten.

 

foto: Elsbeth Parmentier

close

Taverzo nieuwsbrief

Laat een reactie achter