New balls please

De vertrouwde celluloid bal gaat vanaf 1 januari 2016  nu echt verdwijnen. Per 1 januari 2016 mag er ook in de afdeling West in competitieverband alleen nog met de nieuwe plastic ballen worden gespeeld. Voor sommigen een groot verschil, voor anderen een kleinigheid. Bij Taverzo hebben we jarenlang de luxe ervaren van een bijna onuitputtelijke voorraad ballen van onze sponsor Enjoy & Deploy. Deze luxe valt met de komst van de plastic bal weg en bovendien zijn de kosten per bal aanzienlijk. Daarom hebben we vanaf 1 januari 2016 een nieuw ‘ballenbeleid’. Diegenen die inmiddels al een “plastic” balletje hebben geslagen bij Taverzo, hebben gemerkt dat de bardienst de ballen uitreikt en ook weer inneemt na afloop. Dit om de kosten te beheersen. Van onze nieuwe leveranciers Butterfly en Game 11 hebben we inmiddels 3 soorten plastic ballen geleverd gekregen.

Trainingsbal: Butterfly Easy

De Butterfly Easy bal is vrij verkrijgbaar achter de bar om mee te trainen en vrij te spelen. Na afloop weer inleveren bij de bar.

Competitie: Xushaofa seamless 40+***

Voor de competitie zullen we het komend jaar gaan spelen met dezelfde bal waarmee het afgelopen half jaar in de eredivisie is gespeeld. Dit is de Xushaofa seamless 40+ *** ball, die door de ITTF is goedgekeurd.

Om het beheer van de wedstrijdbal te vereenvoudigen zal elk seniorenteam van Taverzo een doos van 6 wedstrijdballen krijgen.  Wil je ook met deze ballen trainen of is het team door de voorraad heen, dan is een doosje ballen Xushaofa seamless 40+  bij Taverzo te koop voor € 6,= (normale prijs € 9,=).

Voor de jeugdteams coördineert Wianka Overbeeke de uitgifte van de wedstrijdballen. Ook daarvoor zal gelden dat bijgehouden gaat worden welke ballen uitgegeven worden. De ouders en de jeugdleden krijgen hierover nog apart bericht van Wianka.

En voor de liefhebbers: Butterfly G40+***

De derde (wedstrijd-)bal die verkrijgbaar is bij Taverzo is de Butterfly G40+ *** (with seam), deze kost € 21,90 voor 12 stuks. Beduidend duurder dan de bal van Xushaofa, maar de eerste testen lijken erop te wijzen dat deze ballen minder snel kapot gaan.

Wil jij weten of de bal waarmee je speelt is goedgekeurd, dan kun je dat controleren op de website van de ITTF via deze link.  Ook zijn er door de NTTB enkele ballen toegevoegd aan deze lijst voor de afdelingscompetitie. Zoals je kunt zien, staat daar de Butterfly Easy bal niet bij. Deze is dus alleen voor training en vrijspelen.

close

Taverzo nieuwsbrief

Laat een reactie achter