Michiel de Korte aan de slag als hoofdtrainer bij Taverzo

Tafeltennisvereniging Taverzo uit Zoetermeer heeft Michiel de Korte aangesteld als hoofdtrainer. De ervaren trainer gaat bij de club aan de slag om de bestaande trainersstaf te helpen invulling te geven aan de ambitieuze doelstellingen van de club.

De Korte zal samen met andere trainers en bestuurders een technisch beleidsplan ontwikkelen dat past bij de ambitie en cultuur van de club, zodat bij de opening van het nieuwe clubgebouw op 3 december, het beleid is aangepast op de nieuwe mogelijkheden die de club met de nieuwbouw heeft.

Sven Groot, jeugdcoördinator en trainer bij Taverzo, over de komst van Michiel de Korte:“Met Michiel willen we bij Taverzo, naast de vele activiteiten die we al organiseren, stappen zetten om ook een prestatiegerichte opleiding aan te bieden. Ik ben er van overtuigd dat we veel van elkaar kunnen leren.”

Naast de beleidsmatige start is Michiel de Korte samen met Sven Groot gestart met een trainingsgroep op vrijdag. Deze groep zal bestaan uit jeugdleden van Taverzo en eredivisiespelers uit de regio. Voorzitter Jacob de Boer: “Geweldig dat spelers van Taverzo niet alleen in wedstrijden, maar ook bij de training kunnen zien wat er wordt gevraagd van een speler in de eredivisie. Bovendien hebben we met deze gastspelers afgesproken, weer wat terug te doen voor onze club.”

Michiel de Korte is tevens werkzaam als hoofd opleidingen bij de NTTB en als persoonlijk begeleider betrokken bij diverse spelers, zoals Jasminka Oeij en Martin Khatchanov. Het afgelopen jaar was Michiel niet actief bij een club in verband met de gezinsuitbreiding aan het thuisfront. Daarvoor was hij onder andere actief bij FVT en TOGB en was hij 10 jaar lang trainer bij de NTTB Jeugd Sport Kampen. Michiel de Korte: “Na een jaar sabbatical begon het toch weer flink te kriebelen, nu Taverzo de beschikking krijgt over misschien wel de mooiste tafeltennisaccommodatie van Nederland wil ik graag aan de slag bij deze mooie club. Het ambitieuze bestuur en de drive van de huidige trainersstaf zijn belangrijke factoren geweest in de keuze om bij juist deze vereniging actief te zijn. Samen met de spelers en begeleiders van het eerste team kunnen we bovendien ook ruimte geven aan ambitieuze talenten.”

close

Taverzo nieuwsbrief

Laat een reactie achter