Met winst op Scylla weer bovenaan in de eredivisie

Afgelopen zondag mochten de heren van Enjoy & Deploy Taverzo weer aan de slag in de eredivisie tegen het Leidse Scylla. Met een 5-1 overwinning wist de Zoetermeerse club de koppositie te heroveren op grote concurrent Itass DTK’70. 

De teleurstelling over de uitschakeling in de ETTU Cup was zeker nog voelbaar bij de spelers en het kleine beetje publiek. Toch kwamen de spelers snel uit de startblokken, daar waar Gerard Bakker Jr. en Jakub Folwarski nog wat last hadden van kleine pijntjes her en der waren er slechts 19 sets nodig om een 5-1 eindstand op het scorebord te tonen, waarbij Marijn de Bruin de eer hoog hield voor de Leidenaren in de slotpartij door een goed spelende Stephan Tromer op een slimme manier en klein beetje slotfortuin af te troeven. Tromer die eerder met goed aanvallend spel Olivier Altenburg met 3-0 had verslagen. Kalinikos Kreanga was oppermachtig en Jakub Folwarski kwam naar mate de wedstrijd vorderde steeds beter in de wedstrijd en bleef daarmee ook ongeslagen.

Ook het tweede herenteam deed goede zaken met een 9-1 overwinning uit tegen Litac in de 3e divisie. De 12 jarige Gabrielius Camara maakte bij zijn debuut bij de Landelijke senioren geen fout en won al zijn partijen net als de ervaren speler coach Jochem de Hoop. Jesse Pelle wist wederom twee knappe overwinningen neer te zetten zodat ook het tweede team de koppositie pakte in hun poule.

De dames van HSC/IT Taverzo hadden een zware middag tegen de landskampioen in Den Helder. Op voorhand was duidelijk dat het team met Ana Gogorita en Shuo Han Men in de basis veel te sterk zou zijn. De 6 punten kreeg de landskampioen niet cadeau, Priscilla Loesberg wist in haar wedstrijd tegen Yoeke Gunsing een allesbeslissende 5e set af te dwingen, die uiteindelijk met nipt verschil in het voordeel van Dozy Den Helder uitviel.

close

Taverzo nieuwsbrief

1 Reactie

  • Reinier Boere / 5 februari 2018 om 17:53

    Gefeliciteerd met de overwinning.

    Beantwoorden

Laat een reactie achter