Martin Khatchanov maakt rol als kopman waar bij behalen landskampioenschap

Donderdag 5 mei prolongeerde Enjoy & Deploy Taverzo de landtitel met een 3-1 overwinning in de finale tegen Itass DTK’70. Anders dan andere jaren was de ploeg uit Zoetermeer niet de uitgesproken favoriet, de routine en goede prestaties van Barry Wijers en Michel de Boer van de ploeg uit Klazienaveen beloofde garant te staan voor een spannende strijd.

Daar waar andere jaren de voltallige selectie trainde bij het Nationale trainingscentrum op Papendal, was dit jaar voor met name Martin Khatchanov de prachtige nieuwe locatie in Zoetermeer de uitvalsbasis. Een bewuste keuze voor de jonge speler, die na het mislukte avontuur op Papendal in Zoetermeer duidelijk zijn plek heeft gevonden, waardoor hij gedurende het seizoen uitgroeide tot kopman van het team. Julien Indeherberg, de Belgische topspeler kende een seizoen van vallen en opstaan na zijn operatie aan zijn heup afgelopen zomer. Afgelopen maandag nog kreeg Julien een terugval door een acute pijn aan de spiergroep die zorgt voor de beweging van het gewricht van de bovenbeen en de heup. De speler kreeg op doktersadvies absolute rust tot aan de finaledag voorgeschreven en mede daardoor kozen coach Gerald van Grunsven en manager Ruud van Graafeiland er voor om slechts een beperkt risico te nemen en Indeherberg in te zetten op positie 3. Peter Sebestyén kreeg de voorkeur voor de laatste plek in de finale boven Yang Ming en Roel Bogie.

Manager Ruud van Graafeiland: “Yang Ming moest noodgedwongen gedurende het seizoen een selectie doorlopen voor zijn toekomstige universitaire toekomst in China, ondanks het feit dat hij de vereiste 6 wedstrijden had gespeeld, wilde we het seizoen afronden met de spelers die de basis hebben gevormd voor het bereiken van de finale.De pas 15 jarige Roel Bogie liet in zijn tweede jaar in de eredivisie een duidelijke progressie zien met 11 overwinningen in 17 wedstrijden. Peter Sebestyén, die het seizoen begon als reserve bleek meer dan eens belangrijk voor de ploeg. Eerst verving hij Julien en vervolgens nam hij moeiteloos de rol van Yang Ming over. 

Taverzo landskampioen 2016

Peter Sebestyén verklaarde na afloop: “Ik ben erg blij met deze titel, ondanks mijn eerdere winst tegen Barry Wijers, had ik dit keer totaal geen grip op zijn spel en kon me daarom nauwelijks concentreren. Als je ziet wat Martin en Julien hebben laten zien ben ik trots om met dit team kampioen van Nederland te zijn geworden. We hebben met zijn allen mooie overwinningen in de wacht gesleept om in deze finale te komen en Julien en Martin hebben het ook werkelijk afgemaakt. Ik heb na het vertrek van Ming met een glimlach steeds geroepen, we hebben drie goede spelers, maar één is er belachelijk. Gaaf om te zien dat Martin dat tijdens de finale ook echt laat zien.”

Enjoy & Deploy Taverzo – Itass DTK ’70 3-1
Martin Khatchanov    – Michel de Boer 11-9 11-7 11-7 3-0
Peter Sebestyén         – Barry Wijers 9-11 8-11 5-11 0-3
Julien Indeherberg     – Patrick Oeij 11-7 11-6 11-5 3-0
Martin Khatchanov    – Barry Wijers 11-5 11-9 11-7 3-0

close

Taverzo nieuwsbrief

Laat een reactie achter