Martijn van der Heide winnaar zomerevent Schafeltennis

 

Schaken en tafeltennis, je moet het allebei maar kunnen…. En ja, ze lopen rond, tafeltennissers die ook verstand hebben van Franse of Siciliaanse verdedigingen. Of heb je dat bij tafeltennis ook…? In ieder geval kwamen er best veel van zulke genieën af op ons zomerevent ‘Schafeltennis’.

Organisator Norbert Harmanus had 7 schaakborden en schaakklokken neergezet voor de 14 deelnemers. Hij vertelde daarna kort de belangrijkste spelregels van het schaken en de schaakklokken. Voor tafeltennis was geen uitleg meer nodig. Met de hand waarmee je zet druk je ook de schaakklok in. Is je tijd op en heb je de tegenstander nog niet mat staan, dan heb je verloren! Een soort tijdregel dus, maar dan anders. 

Al vele jaren worden in Nederland toernooien gehouden met deze leuke mengvorm van twee sporten. Het jaarlijkse NK werd vele jaren door Simon Gribling georganiseerd in Utrecht en zal vanaf volgend jaar voor het eerst bij Taverzo gehouden worden. Dit toernooi was dus ook een generale repetitie voor de NK van volgend jaar!

In totaal deden er op dinsdagavond 1 augustus 14 tafeltennissers mee met naast Taverzoleden ook spelers van Play Fair, Pecos en Docos. De beste schakers Gert Michiel de Niet en Norbert Harmanus waren favoriet voor de eindzege, maar er waren meer tafeltennissers die ook een schaakwedstrijdje van de favorieten konden winnen. Misschien schortte het toch een beetje aan die verdedigingen van de toppers…. Aan het eind van de avond stond Martijn van der Heide in de finale tegen Gert Michiel en werd die finale een logische 2-2 met twee keer winst voor Martijn in het tafeltennis en twee keer winst in het snelschaak voor Gert Michiel. Omdat Martijn al meer punten in de 4 ronden daarvoor had gehaald mocht hij de 1e prijs in ontvangst nemen.

De zomerse punten voor het schafeltennistoernooi:

10: Martijn van der Heide

9: Gert Michiel de Niet

8: Norbert Harmanus

7: Matthieu Wegh

6: Ron Vollebregt

5: Oscar van Blaaderen

4: Elten Roos

3: Mark Vollebregt

2: Arnold Heuzen en Remco Brandenburg

1: Adriaan Vermond, Dick Hoogendam, Elodie Springer en Lisanne van Rooijen

 

met tekstbijdragen van Matthieu

close

Taverzo nieuwsbrief

Laat een reactie achter