Marco Koetsier clubkampioen 2017

Als start van het nieuwe seizoen werden op zaterdag 9 september de Taverzo clubkampioenschappen voor senioren gespeeld. De dag werd afgesloten met de jaarlijkse BBQ.

In totaal deden 30 spelers mee aan de diverse klasses van de clubkampioenschappen ‘nieuwe stijl’. Voor het eerst werden de clubkampioenschappen op een zaterdag gespeeld in plaats van drie doordeweekse avonden. Dit leverde wat meer mogelijkheden wat betreft tijd op (geen tijdsdruk vanwege een werkdag de volgende dag) en de toernooicommissie kon tijdens de dag haar krachten verdelen.

In de hoogste klasse waren (na een last minute afmelding) vijf deelnemers. Na een aantal spannende wedstrijden eindigden drie spelers met drie winstpartijen: Marco Koetsier, Gabrielius Camara en Gideon Herschel. Na gekeken te hebben naar het onderlinge resultaat mocht Marco Koetsier zich DE clubkampioen van 2017 noemen. Gevolgd door Gideon Herschel op de tweede plaats en Gabrielius Camara op plek 3.

Bij de tweede klasse bestond het deelnemersveld uit 12 deelnemers. Er werd gestart in twee zeskampen waarin de vertegenwoordiging van jong en oud eerlijk verdeeld werd. Na de meerkampen werden er door de nummers één en twee van iedere poule kruisfinales gespeeld. In de kruisfinales stond Harald Hanemaaijer tegenover Frank Bezoen en Job Verhoeven tegenover Jarmo Lanza. De finale zou dus ook een wedstrijd tussen ‘jong’ en ‘oud’ worden. Frank won eenvoudig van Harald en Job wist in vier games van Jarmo te winnen. In de finale deed Frank wat hij het hele toernooi al deed, eenvoudig winnen. In totaal verloor Frank maar één game op de hele dag en mocht zich na 3-0 winst op Job terecht clubkampioen in de 2e klasse noemen.

Voor de 3e klasse waren slechts twee inschrijvingen: Norbert Harmanus en Wianka Overbeeke. Voor de statistieken werd er één ‘finalewedstrijd’ gespeeld waarin Norbert er met de overwinning vandoor ging.

In de 4e klasse werd een 5-kamp gespeeld waarin Wianka uiteindelijk ongeslagen bleef en er met de eerste prijs vandoor ging. Tweede plaats was voor Tom van Vliet die net als Luc-Jan van Dongen en Swen Brinkerink twee partijen won, maar op onderling resultaat de betere was.

De vijfde klasse kende eveneens te weinig inschrijvingen, maar de deelnemers werden verdeeld over de 4e (hogere ratings) en 6e klasse (lagere ratings). In de zesde klasse was het Vinand Banwarie die er met de titel vandoor ging, na winst in de finale op Jaap van Blaaderen. Na twee 4-kampen waren Eric Blanken en Firenzo Brigadoi de andere halve finalisten.

Door deelnemers werd de keus voor de zaterdag positief ontvangen, ook de combinatie met de jaarlijkse BBQ was een mooie aanvulling. In 2018 zullen de toernooicommissie en evenementencommissie zeker weer gaan voor deze combinatie als start van het nieuwe seizoen. De komende jaren hopen beide commissies deze combinatie vlak voor het seizoen uit te kunnen laten groeien tot een van DE grote evenementen bij Taverzo.

Laat een reactie achter