Leiden is klaar voor de Masters

Ook dit jaar organiseert Scylla de Nationale Tafeltennis Masters. Dat betekent dat tijdens de Kerstvakantie Leiden voor het vierde jaar op rij het middelpunt en podium zal zijn voor de beste tafeltennissers van Nederland. De Masters zijn inmiddels niet meer weg te denken uit Leiden. Het toernooi in het Scylla Tafeltenniscentrum begint op 29 december met de Jeugd Masters wanneer de beste twaalf Nederlandse jongens en meisjes de strijd aangaan om uit te maken wie dit jaar met de titel aan de haal gaat.

Scyllanen hopen op KimStrijd tussen Roel en Tiis?
Als Leids kanshebber bij de jongens geldt Tiis van der Werf, vorig jaar nog verliezend finalist. Bij de meisjes zal de titel waarschijnlijk gaan tussen Angelique Gertenbach en Shuohan Men, de winnares van vorig jaar.

Op 2 en 3 januari is het de beurt aan de beste mannen en vrouwen van Nederland. De lokale organisatoren hopen uiteraard op een reprise van de finale van vorig jaar toen bij de vrouwen Kim Vermaas van Scylla het publiek op de banken kreeg tijdens haar finale tegen titelhoudster en topfavoriet Li Jao.

Flinke rij favorieten bij mannen
Ook bij de mannen belooft het weer een spannende strijd te worden. Daar is het rijtje favorieten wat uitgebreider, met kanshebbers als onder andere Martin Khatchanov, Laurens Tromer en Ewout Oostwouder.

“Zonder sponsors lukt het niet”
Voorzitter Jan Vermaas van het organiserende Scylla kijkt uit naar de confrontaties. “Natuurlijk, je hoopt altijd op een sterk deelnemersveld, en vooral ook op strijd. Vorig jaar hebben we het publiek prachtige partijen kunnen laten zien, en ook dit jaar zullen we in Leiden gelukkig weer de absolute top aan het werk kunnen zien. Om een toernooi als dit te organiseren ben je uiteraard niet alleen afhankelijk van de beschikbaarheid van topspelers maar ook van je sponsors. De samenwerking met de nationale bond (NTTB) verloopt goed, maar het toernooi zou echt niet gerealiseerd kunnen worden zonder de inzet van bijvoorbeeld Stichting Topsport Leiden en lokale sponsors als de Vlietlijn, Sligro, en De Leeuw makelaardij. Gelukkig zien zij allen het belang voor Leiden in, en zijn ook zij aangestoken door het tafeltennisvirus. Gelukkig maar. Leiden heeft een uitstekend klimaat voor topsport, en daar horen de Masters zeker bij. En het mooie is: iedereen kan er van meegenieten. De toegang is gratis, dus ik nodig ook graag iedereen uit die eens zou willen kennismaken met deze snelle en spectaculaire sport: Kom deze Kerstvakantie naar ons Scylla tafeltenniscentrum.”

Locatie: Scylla Tafeltenniscentrum, Voorschoterweg 6F, Leiden (naast Zwembad De Vliet)

Bron: www.tafeltennisnederland.nl

Laat een reactie achter