Fotograaf Patrick van Loon

Laurens Tromer maakt rentree in de eredivisie

deBoer Taverzo heeft team voor volgend seizoen rond

Laurens Tromer maakt na een verblijf van enkele jaren in het buitenland bekend terug te zullen keren naar de Nederlandse competitie. De international geeft aan toe te zijn aan een nieuwe stap. Belangrijk aspecten in die nieuwe stap zijn voortzetting van de sport en een nieuwe uitdaging. Tromer daarover: “In Nederland heb ik verschillende titels gewonnen op het NK en de Masters, maar landskampioen met mijn club werd ik nog nooit. Mijn overwinning op Gudmundur Stephensen in mijn laatste clubfinale in Nederland was een mooi resultaat maar niet voldoende voor de titel.

Tromer zal volgend seizoen samen met Yannick Vostes, Gabrielius Camara en Jochem de Hoop het team vormen van Taverzo. De club uit Zoetermeer zal het vanaf september zonder het vertrouwde gezicht van Jakub Folwarski moeten doen. De verdediger sluit zeker niet uit op termijn terug te keren in Zoetermeer maar zal volgend seizoen zijn kans grijpen om tegen nieuwe tegenstanders in de sterke Duitse 2e Bundesliga uit te komen.   

Laurens vervolgt: “Ik kijk er naar uit om in Zoetermeer aan de slag te gaan. Ik was al vaker op de club om af en toe eens te trainen met mijn broer of andere spelers van Taverzo en voel me er prima thuis. Ik zal mijn sport willen combineren met studeren en zal daarbij zelfstandiger een trainingsschema moeten neerzetten in vergelijking met afgelopen jaren. Het is fijn dat ik daarbij kan terugvallen op de club en ook een bijdrage kan leveren aan trainingsprogramma’s van anderen.

Laurens Tromer speelde de afgelopen seizoenen in Duitsland, Denemarken en Frankrijk en zal met al deze ervaring ook een belangrijke troef zijn voor de ambities van deBoer Taverzo in Europa. Coach Ruud van Graafeiland daarover: “Natuurlijk zijn we erg blij met de komst van Laurens Tromer naar Zoetermeer en zullen we wederom een poging kunnen wagen in Europa. Daarbij kunnen we nog verschillende keuzes maken welke speler met ons mee Europa in gaat maar voor de eredivisie zijn we nu rond. Saillant detail daarbij is dat de club voor het eerst in haar geschiedenis in de eredivisie zal uitkomen met een team dat volledig Nederlandstalig is. Het is mooi om te zien dat Nederlandstalige spelers nu de rol kunnen vervullen waar we jaren geleden nog Borna Kovac of Gudmundur Stephensen voor nodig hadden.

Fotograaf: Patrick van Loon

close

Taverzo nieuwsbrief

3 Reacties

 • Ricardo Boek / 29 maart 2019 om 16:16

  Volledig Nederlands? 🤪 Een Belg? 🤪

  Beantwoorden
  • Ruud van Graafeiland / 29 maart 2019 om 16:33

   Nederlandstalig Ricardo Boek

   Beantwoorden
 • Peter Nijdam / 29 maart 2019 om 18:24

  Gefeliciteerd Laurens

  Beantwoorden

Laat een reactie achter