Jeugd Taverzo op NJK A en B

Op zaterdag 9 mei waren de Nederlandse jeugd kampioenschappen voor de B-licenties. Er kwamen zes spelers van Taverzo in actie, namelijk Jesse Pelle (junior), Jesse Dullemans (junior), Bas Douma (cadet), Dennis Velthuijzen (junior), Matthijs Windmeijer (junior) en Hugo Roggeveen (cadet). Deze 6 spelers hebben 2 prijzen in de wacht gesleept voor Taverzo.

Jesse Pelle had een wat mindere poulefase maar maakte dat in de troostronde ruimschoots goed met een mooie eerste plaats. Om dit te bereiken moest hij wel zijn teamgenoot Matthijs Windmeijer uitschakelen in de kwartfinale. Jesse Dullemans haalde de halve finale van het hoofdtoernooi en dankzij deze mooie prestatie kwalificeerde hij zich hiermee voor het NJK-A, wat 1 dag later plaats vond.

De overige jeugdleden hadden weliswaar geen prijs gewonnen, maar natuurlijk wel dapper gestreden. Zo heeft Bas Douma een mooie kwartfinale gehaald in het hoofdtoernooi en kwam Dennis Velthuijzen boven verwachting zijn poule door en mocht zo eervol naar de hoofdronde. Hugo Roggeveen won in de poule knap van de hoger geplaatste Robin Hoogeveen maar moest het in de troostronde helaas afleggen tegen Mirko Alblas.

NJK-A
Één dag later, zondag 10 mei, was het tijd voor de Nederlandse jeugd kampioenschappen van de A-licenties. Taverzo heeft 2 A-spelers, namelijk Roel Bogie (cadet) en Martijn van der Heide (junior), maar dankzij de behaalde halve finale van Jesse Dullemans (op de zaterdag) mocht ook hij meedoen aan het NJK-A.

Roel Bogie moest in zijn eigen leeftijdscategorie meedoen. Op andere toernooien mag hij echter wel in een hogere leeftijdscategorie meespelen. Roel heeft goed laten zien waarom, want hij behaalde een prachtige 1e plek van Nederland bij de cadetten!

Martijn van der Heide speelde zijn laatste jeugdtoernooi. Volgend jaar is hij namelijk senior geworden en mag hij alleen nog bij de jeugd met dispensatie meedoen en dus niet aan toernooien. Martijn kwam zijn poule eenvoudig door. In de eerste vervolgronde stond hij 2-0 achter tegen twenty one up speler Ibrahim Yzildar, maar won uiteindelijk met 11-9 in de vijfde. Daarna moest Martijn echter het toernooi in de kwartfinale verlaten. Hij verloor van eredivisiespeler Eric Agamyan, die ook Nederlands jeugdkampioen werd. Een mooie 5e plek dus.

Jesse Dullemans kon helaas zijn goede spel van zaterdag niet doorzetten op de zondag. Het was ook niet erg fijn om tegen een eredivisiespeler (Stellan Smid) te moeten beginnen en zo kom je ook niet echt in je spel. Hij kwam zijn poule helaas niet door.

Dan is er bij het NJK-A ook nog het dubbelspel. Hier mogen alleen spelers met een vaste A-licentie aan meedoen. Roel en Martijn dus. Roel werd samen met Nolan Schultz van VVV 1e van Nederland van de cadetten. Martijn van der Heide kwam alleen de eerste ronde door samen met dubbelpartner Stephan Jansman. Daarna verloren zij echter van de uiteindelijke nummer 2 in de kwartfinale van het toernooi.

Bedankje voor de coaches
Taverzo bedankt de coaches Sven Groot, Wianka Overbeeke, Jan Douma en Kelvin Heemstra voor het vervoer en de goede begeleiding. Zonder hen was het uiteraard niet mogelijk geweest, dat onze jeugdspelers deze mooie prestaties konden leveren.

close

Taverzo nieuwsbrief

Laat een reactie achter