Interview met Sebastian Sauer

Kun je jezelf voorstellen? Wie ben je en hoe ben je gaan tafeltennissen?
Mijn naam is Sebastian Sauer en woon in Koblenz, ongeveer 1 uur van Keulen. Ik ben buiten met vrienden begonnen met tafeltennissen en later bij een club. In het verleden heb ik 2e Bundesliga gespeeld bij verschillende clubs en ik was de meest succesvolle Duitse speler met lange noppen bij de tafel. Momenteel speel ik voor SV Windhagen in de buurt van mijn woonplaats. Hier hebben we perfecte omstandigheden met een mooie zaal en een project om met jongere spelers een hoger niveau te bereiken. Daarnaast ben ik eigenaar van het tafeltennismerk Sauer & Tröger dat zich specialiseert op korte en lange noppen en frames die hiervoor geschikt zijn.

Hoe heb je je slagtechnieken voor noppen ontwikkeld??
Ik heb het geluk gehad om in mijn jeugd goede coaches te hebben zoals Georg Imhof (later coach van het nationale jeugdteam), Stefan Zimmermann en Jie Schöpp (voormalig top-verdedigster, momenteel coach van het Duitse damesteam). In het begin heb ik verschillende technieken geprobeerd, deels ondersteund door mijn coaches, maar de meeste technieken heb ik zelf uitgevonden.

Hoe lang geef je al specifieke training voor lange noppen en ander materiaal?
Ik geef al meer dan 10 jaar training aan spelers van bijna alle niveaus. De meeste trainingen zijn in Duitsland, soms in andere Europese landen, maar ook in Zuid-Korea. Daarnaast krijg ik ook aanvragen uit Australië en USA.

Waarom zouden materiaalspelers naar jouw training moeten gaan?
In de trainingen krijgen spelers een overzicht van de verschillende mogelijke technieken, leren hoe ze deze te gebruiken (tactiek) en krijgen ze informatie om hun eigen technieken te verbeteren. De meeste spelers gebruiken lange noppen alleen maar om de bal terug te spelen in plaats van ermee aan te vallen of er gevaarlijk mee te spelen. Het gebruiken van de technieken op de juiste momenten en correcte manier is erg belangrijk. Zelfs kleine veranderingen kunnen een groot effect hebben om het spel gevaarlijker en succesvoller te maken. Bovendien is het leuk om een weekend met andere spelers met vergelijkbare stijlen te trainen. Er doen overigens ook niet-materiaalspelers mee die tegen materiaal willen leren spelen.

Wat zijn je indrukken van de trainingen in Nederland bij Taverzo?
De trainingen van dit jaar en vorig jaar waren een succes. De condities van de zaal (goede tafels, ruimte en vloer) zijn perfect voor tafeltennis. Het hebben van een kantine naast de speelzaal is ideaal. Daarnaast doet Taverzo alle moeite om de deelnemers ideale omstandigheden te bieden.

Kom je volgend jaar terug?
Zeker! Volgend jaar is de training weer in het hemelvaartsweekend: 12 en 13 mei. Aanmelden kan al op mijn website: www.noppen-lehrgang.de

close

Taverzo nieuwsbrief

Laat een reactie achter