In memoriam Piet Donkervoort

Bedroefd, maar dankbaar voor het lange leven dat hij heeft gehad, laten wij weten dat ons oud-lid Piet Donkervoort op 95-jarige leeftijd is overleden. Piet, zoals wij hem kenden, heette eigenlijk Pier, maar dat wisten velen niet en zelfs kleinzoon Eelco Kuipers heeft hem altijd gekend als Piet. Piet kwam in contact met Taverzo via zijn dochter Anja en zijn schoonzoon en onze oud-voorzitter Folkert Kuipers. Hij was vanaf 1987 een aantal jaren onze contributieadministrateur.

Piet was in die tijd vaak in de oude zaal te vinden en had altijd een luisterend oor voor iedereen. Hij organiseerde het innen van achterstallige contributie met strakke hand. Als je niet tijdig je contributie betaalde maakte hij een handgeschreven briefje en stopte dat hoogstpersoonlijk bij je in de brievenbus. Van e-mails hadden we (bijna) allemaal nog nooit gehoord. 

Het ziekbed en overlijden van Piet in deze coronatijd kwam voor de familie op een zeer ongelukkig moment. Reizen was niet mogelijk. Dochter Anja en schoonzoon Folkert zaten vast in Spanje, zijn zoon in Amerika. Het is ook de reden dat het afscheid in besloten kring is. Op de kaart hieronder is een code opgenomen voor zijn persoonlijke herdenkingspagina. Condoleances, herinneringen en berichtjes daar achtergelaten kunnen ook door zijn naasten ver weg direct gelezen worden.  

 

Op de zwart-witfoto Piet tijdens een klaverjasdrive in 1987

close

Taverzo nieuwsbrief

Laat een reactie achter