Het collectief van De Boer Taverzo wint halve finale met 4-2 van Klimaatgroep Stars

Op zondag 23 april speelde De Boer Taverzo 1 de halve finale in de eredivisie tafeltennis tegen Klimaatgroep Stars 1. De wedstrijd vond plaats in Zoetermeer en was vanaf het begin tot het einde spannend. Waar er gedurende het gehele seizoen weinig tegenstand werd geboden aan het topteam van Taverzo, was Klimaatgroep Stars nu wel in staat om er een echte wedstrijd van te maken.

Beide teams traden aan in de sterkst mogelijke opstelling en na vier partijen ging het met 2-2 volledig gelijk op. Het was Clement Chobeau die verantwoordelijk was voor de twee punten van de ploeg uit Middelstum. De Fransman bleef stoïcijns punt voor punt spelen in zijn wedstrijden en bleef ongeslagen.

Yannick Vostes (vs. Arthur Bilas), Alex Naumi (vs. Colin Rengers en Arthur Bilas) en Jakub Folwarski (vs Colin Rengers) bleken als collectief uiteindelijk te sterk en behaalden daarmee wederom de finale in de eredivisie. Sinds najaar 2009 wist de ploeg uit Zoetermeer, met uitzondering van het “Corona Toernooi” in mei 2021, steeds tot de finale door te dringen.

De spelers en coach Marco van der Meijden van De Boer Taverzo 1 waren na afloop tevreden, maar ook kritisch over het eigen spel. “Dit was zeker niet onze beste wedstrijd van het seizoen. We hebben als collectief de overwinning binnen gehaald en hebben verdiend gewonnen. Toch moet het op sommige punten beter om straks ook de winst te behalen tegen WeLynq Maashorst. Vandaag zag je dat een mindere dag van onze kant door goede spelers als Chobeau direct wordt benut“, aldus Van der Meijden.

Met deze overwinning blijft De Boer Taverzo 1 haar ongeslagen reeks van meer dan een jaar voortzetten. De laatste verloren wedstrijd was op 9 april 2022 tegen WeLynq Maashorst, notabene de tegenstander in de voorjaarsfinale in Hilversum op Hemelvaartsdag 18 mei 2023. Bij winst mag De Boer Taverzo zich landskampioen 2022/2023 noemen. Bij verlies zal op zaterdag 20 mei een allesbeslissende finale om het kampioenschap worden gespeeld.

Het tweede team van De Boer Taverzo dat ook uitkomt in de eredivisie bekroonde het beste seizoen in de eredivisie tot op heden met een vijfde plaats en direct behoud in de eredivisie door de derby tegen LTTV Scylla uit Leiden met 4-0 te winnen.

Na afloop van dit succesvolle weekend maakte voorzitter Ruud van Graafeiland bekend dat er volgend jaar voor het seizoen 2023/2024 enkele wijzigingen gaan plaatsvinden in de teamsamenstelling en de begeleiding van de twee eredivisieteams. “Na het vertrek van Gabrielius Camara naar de tweede Duitse Bundesliga in Duitsland zijn we blij dat Ivan Kahn uit het huidige tweede team en Milo de Boer (TTV TOGB) het eerste team gaan vormen met Yannick Vostes en Alex Naumi. Kuba Folwarski zal volgend seizoen niet te zien zijn in Zoetermeer, hij maakt de overstap naar TSG Kaiserslautern”.

Jakub Folwarski in actie tijdens halve finale 23 april 2023.

Jakub Folwarski (foto: Elsbeth Parmentier).

Folwarski daarover: “Aan een definitief afscheid wil ik nog niet denken. Ik voel me hier thuis en hoop op een later moment weer terug te komen. De kans en geboden voorwaarden in Duitsland kon ik echter niet laten liggen en heb ik in nauw overleg met Taverzo met beide handen aangepakt”.

Wim van Breenen zal als coach de overstap maken vanuit de Tweede Bundesliga naar De Boer Taverzo. Hij zal de huidige coach Marco van der Meijden gaan vervangen. Marco zal nauw betrokken blijven bij enkele andere initiatieven van de club in Zoetermeer, maar zal zich in het weekend weer gaan richten op zelf spelen met een deel van het jeugdige team dat hij in de kampioenspoule mocht begeleiden bij Alexandria’66.

Djen Bakx die zich vol op tafeltennis en opleiding heeft gestort in Engeland zal volgend jaar met enige regelmaat de oversteek naar Nederland maken om actief onderdeel uit te maken van het tweede team.

Sponsor Jacob de Boer van De Boer – Maatwerk in Keukens. “Ik ben er trots op dat we een springplank kunnen zijn voor Nederlandse talenten. Met mijn naamgenoot Milo (de Boer), Arjan Huiden, Djen Bakx en Patrick Bruijne bieden we volop ruimte aan spelers uit de regio op het hoogste niveau in Nederland. Aangevuld met de toppers uit Amsterdam (Jonah en Ivan Kahn), Eupen (Yannick Vostes) en Finland (Alex Naumi) heeft Taverzo wederom een selectie om trots op te zijn”.

 

Uitgelichte teamfoto: Elsbeth Parmentier

close

Taverzo nieuwsbrief

Laat een reactie achter