Handicaptoernooi Taverzo vol verrassingen – Kelvin Heemstra overall winnaar

Het laatste zomerse event van Taverzo was, zoals inmiddels traditie, een toernooi met normale batjes. Het toernooi heette handicaptoernooi omdat aan de hand van de Elo-rating (juli 2018) je voorsprong moest geven aan lager geklasseerde spelers op deze ranglijst. Vanaf 50 punten verschil was dat 1 punt, vanaf 100 punten 2, 150 punten 3 enz., met een maximum van 7 punten verschil. 

Zoals de toernooileiding wel had verwacht zouden er zeker verrassende resultaten komen, want als je tegen een lager geklasseerde speler een paar geluksballen tegen hebt, is de game al bijna afgelopen. Verrassend was bijvoorbeeld dat Elten Roos, Jerry van Noort en Matthieu Wegh na de poulewedstrijden al klaar waren. Kelvin Heemstra kon nog wel door op onderling resultaat. 

De 17 spelers waren verdeeld in een vijfkamp en twee zeskampen. Met name de zeskampen duurden erg lang doordat veel partijen over de maximale 5 games gingen. Dat betekende dat in veel gevallen het kwaliteitsverschil goed gecompenseerd werd met de handicap. In de kwartfinales won Remco (Elo 1297) van Dick Hoogendam (Elo 1136 en heel blij dat hij zijn broer Ron had verslagen in de poule), Elodie Springer (Elo 365) van Adriaan Vermond (Elo 813), Kelvin Heemstra (Elo 1640) van Peter van Baarle (Elo 990) en Peter Bakker (Elo 1262) van Ron Vollebregt (Elo 1378). In de halve finales was Remco te sterk voor Elodie en won Peter van Kelvin. Remco won daarna de finale tegen Peter, die als enige niet-Taverzolid alle zes zomerevents meedeed! Elodie won de strijd om het brons van Kelvin, maar Kelvin mocht na de prijsuitreiking van die avond wel de wisselbeker voor de zomerevents in ontvangst nemen omdat hij veruit de meeste punten had vergaard in de weer geslaagde Taverzo zomervents 2018!

foto’s : Ron Hoogendam met op de liggende foto v.l.n.r. winnaar Remco Brandenburg,
#3 Elodie Springer, organisator Matthieu Weghen en #2 Peter Bakker.

Op de staande foto: overall winnaar Kelvin Heemstra te midden van organisatoren Remco en
Matthieu

tekst: Matthieu Wegh

close

Taverzo nieuwsbrief

Laat een reactie achter