Halve finale – “Voorlopig laatste thuiswedstrijd” voor Gabrielius Camara

De mannen van De Boer Taverzo strijden zaterdag op twee fronten in de eredivisie. Team 2 speelt in Roelofarendsveen voor het behoud van de plek in de eredivisie tegen Pingpong Alkmaar. De Boer Taverzo 1 speelt tegen rivaal Van Wijnen Smash’70 in Zoetermeer voor een plek in de finale.

Een thuiswedstrijd die onverwacht de voorlopig laatste is voor Gabrielius Camara. Camara die sinds 2017 voor de club uit Zoetermeer uitkomt en nog tot eind mei zijn commitment had gegeven aan het eerste team heeft een kans gekregen van de club om een volgende stap te maken. Teammanager en voorzitter Ruud van Graafeiland: “Het is de afgelopen dagen allemaal snel gegaan. Wij als club werden benaderd door Bad Hamm (2e Bundesliga in Duitsland) of Gabrielius Camara beschikbaar zou zijn voor het voorjaar in Duitsland. Door een blessure en een verzoek van één van de spelers bij Bad Hamm om zich volledig te kunnen richten op zijn studie was er een dringende behoefte aan een nieuwe speler voor de tweede helft in Duitsland. In samenspraak met alle betrokkenen kwamen we tot de conclusie dat we de persoonlijke ontwikkeling van Gabrielius Camara niet wilden belemmeren.”

Gabrielius Camara tijdens zijn debuut in de eredivisie bij Taverzo.

Voor beide clubs waren er nog voldoende hobbels te nemen in relatief korte tijd. Gabrielius Camara was tot vlak voor de deadline niet zeker of er andere kandidaten waren die de plek bij Bad Hamm nog voor zijn neus konden wegkapen en of beide clubs eruit zouden komen. “Kan me niet voorstellen hoe dat in het voetbal gaat met de transferperiodes, maar voelde me nu net een voetballer die een transfer maakt naar het buitenland”, grapt Gabrielius.

Sponsor, De Boer – Maatwerk in Keukens, werd ook gevraagd naar zijn mening en gaf aan achter het besluit van de club en Gabrielius Camara te staan. “Zowel de club als Gabrielius hebben mij gevraagd of ik het eens was met de keuze. Voor mij geen moeilijke, de persoonlijke ontwikkeling van een topsporter mag je mijn inziens als sponsor of club niet in de weg staan. Als je die ruimte geeft ben ik ervan overtuigd dat dit altijd weer ergens terugkomt. Dit is een kans die Camara gewoon moest pakken.”

Mocht het eerste team van De Boer Taverzo zich zaterdag weten te plaatsen voor de finale in de eredivisie najaar 2022, dan speelt Gabrielius op 17 december de finale, in de vaste opstelling van dit seizoen, samen met Yannick Vostes en Kuba Folwarski. Alex Naumi en Michal Folwarski, beiden ook lid van de selectie van coach Marco van der Meijden hebben geen of onvoldoende wedstrijden gespeeld dit najaar.

close

Taverzo nieuwsbrief

Laat een reactie achter