Groot reüniegevoel bij Taverzo-voetbaltoernooi

Na de succesvolle edities van het Taverzo-voetbaltoernooi van 2012 t/m 2019 en een onderbreking in de jaren 2020 en 2021 (jullie weten waarom, het hele land zat op slot) was het 19 juni 2022 gelukkig weer zover. Het inmiddels naar onze bescheiden mening legendarische voetbaltoernooi voor tafeltennissers was weer een mooie gebeurtenis. Zoals altijd werd er gespeeld op de velden van FC Zoetermeer met teams van 7 tegen 7. Ook dit jaar weer op halve velden… groot genoeg.

Vele teams streden vanaf 10 uur tegen elkaar en de combinatie sport-sportiviteit-fanatisme-gezelligheid was een bruisende cocktail. Het Goudse Vriendenschaar had de afgelopen vier keer al de trofee meegenomen naar Gouda en speelde ook nu weer de finale. Het werd zeer spannend tegen TIOS uit Tilburg en de beslissing viel pas na een serie strafschoppen, die in het voordeel uitpakten voor het team uit Gouda.

Vele spelers hadden elkaar lang niet gezien, ook niet achter de tafeltennistafel. Het reünie-gehalte was daarom groot en maakte mede deze dag tot een groot succes. We denken er zeker over om hier volgend jaar weer een vervolg aan te geven. Met dank aan de vrijwilligers van FC Zoetermeer die dit allen weer mogelijk maakten.

 

tekst: Jacob de Boer

archieffoto van Elsbeth Parmentier

close

Taverzo nieuwsbrief

Laat een reactie achter