Goede resultaten Taverzospelers bij het NK Paratafeltennis

Vier Taverzospelers en oud-Taverzocoach van het eredivisieteam Gerald van Grunsven waren vertegenwoordigd op het NK Paratafeltennis 2017 in Rotterdam. Er werd veel eremetaal gescoord.

Bij het paratafeltennis is de Nederlandse indeling in klassen gebaseerd op sterkte, ongeacht de mate van beperking die een speler heeft. Dit in tegenstelling tot het internationale systeem, waarbij klassen gemaakt worden van spelers met ongeveer dezelfde mate van beperking.

In de eerste klas rolstoel was er brons voor Peter Kopetzky en zilver voor Gerald van Grunsven. Mooi om te zien dat het gat tussen Peter en de nummers 1 en 2 voor Peter weer iets kleiner was geworden. Ook Alex Karremans speelt op het hoogste niveau in de eerste klasse en dat is al een prestatie op zich. Voor hem was de tegenstand te sterk om te spelen voor de medailles.

André de Knegt kwam uit in de derde klas rolstoel. André was als eerste geplaatst maar heeft een slepende schouderblessure. Op karakter wist ook hij toch een bronzen medaille te behalen.

Katinka van der Wees komt uit in de vierde klas rolstoel. Gezien haar handicap is dit een hoog niveau. Zij was als derde geplaatst, heeft dit ook waargemaakt en dat is een knappe prestatie. Onder de grotere druk van een NK is het voor Katinka moeilijk om controle over haar arm te houden. Dat zij die bronzen medaille heeft veroverd is een resultaat om trots op te zijn.

Op de foto v.l.n.r.: André de Knegt, Katinka van der Wees, Peter Kopetzky

foto: Elsbeth Parmentier

close

Taverzo nieuwsbrief

3 Reacties

 • Henk van Gijzen / 7 juni 2017 om 17:16

  Klasse! Aan jullie als tegenspeler heb ik nou niet de beste herinneringen, maar het is jullie van harte gegund! Gefeliciteerd!
  Overigens, na een verliespartij ben ik maar even ‘verdrietig’, de beste speler wint, zo simpel is dat…

  Beantwoorden
 • Wilma Thijssen / 8 juni 2017 om 07:16

  Van harte gefeliciteerd!?

  Beantwoorden
 • Remco / 12 juni 2017 om 21:48

  Mooie foto met big smiles!

  Beantwoorden

Laat een reactie achter