Goede resultaten Taverzojeugd op het A-ranglijstoernooi

Het eerste belangrijke belangrijke jeugdtoernooi van dit seizoen, het A-jeugdranglijsttoernooi in Tilburg, heeft onlangs plaatsgevonden.  Vanuit Taverzo deden er drie spelers mee. Djen Bakx en Gabrielius Camara speelden bij de jongens kadetten en Yakup Yildizlar bij de jongens pupillen.

Coaches: Jochem de Hoop, Sven Groot en Ben de Hoop.

Djen Bakx mocht het na zijn eerste plaats op het B ranglijsttoernooi in Hoorn nu bij de jongens kadetten A proberen. In de eerste ronde was Kas van Oost nog een maatje te groot. Hierna wist hij knap te winnen van Jonathan Claus. In de strijd om plaats 3 t/m 12 was hij dicht bij een stunt tegen Quinten Broekhof,  maar Quinten was uiteindelijk net een maatje te groot waardoor Djen verder speelde voor plaats 9 t/m 12. Hier wist hij twee keer een goede overwinning te behalen met een knappe 9e plaats als resultaat.

1e ronde – Kas van Oost               0-3
2e ronde – Jonathan Claus          3-2
Plaats 3-12 – Quinten Broekhof  2-3
Plaats 9-12 – Mads Oomen         3-1
Plaats 9-10 – Jim Hendrikx          3-1

Gabrielius Camara (foto) wist vorig jaar beide A jeugdranglijst-toernooien bij de pupillen te winnen. Dit jaar is hij nog steeds pupil maar mocht hij meedoen bij de kadetten. Gabrielius startte sterk met een gemakkelijke overwinning tegen Jonathan Claus. In de tweede ronde verloor hij in een ware thriller nipt met 14-12 in de vijfde game van Kas van Oost. Met een 2-1 voorsprong en vier matchpoints in de beslissende vijfde game zat er zeker meer in.

Hierna speelde Gabrielius verder voor plek 3 t/m 12. Hier behaalde hij twee keer een 3-0 overwinning, op zowel Jim Hendrikx als Milo de Boer. Voor plaats 3 t/m 6 kreeg Gabrielius een herkansing tegen Kas van Oost die in de halve finale nipt verloor. Dit keer speelde hij sterk en won hij overtuigend met 3-0. In de wedstrijd om plaats 3 en 4 wist Gabrielius met 3-1 te winnen van een verassende Collin Ligt. Een erg knap resultaat als pupil bij de kadetten.

1e ronde – Jonathan Claus          3-0
2e ronde – Kas van Oost               2-3
Plaats 3-12 – Jim Hendrikx          3-0
Plaats 3-8 –   Milo de Boer            3-0
Plaats 3-6 –  Kas van Oost            3-0
Plaats 3-4 –  Collin Ligt                  3-1
3e plaats

Yakup Yildizlar speelde zijn eerste ranglijst toernooi bij de jongens pupillen. Als eerstejaars-pupil had hij het zwaar en viel de eerste  wedstrijd na een 9-6 voorsprong in de vijfde game helaas net de verkeerde kant op. De tweede wedstrijd wist hij te winnen. Tegen Ivan en Stef waren er kansen maar kwam Yakup op de belangrijke punten net te kort. Winnaar Remi Chambet-Weil was duidelijk een maatje te groot.

1e – Luuk Houtgast        2-3
2e – Matan Friedman     3-1
3e – Ivan Kahn                 1-3
4e – Stef Koppejan         1-3
5e – Remi Chambet-Weil 0-3

Resultaat 5e vd 6.

Tekst: Jochem de Hoop

Foto: Elsbeth Parmentier

close

Taverzo nieuwsbrief

2 Reacties

 • department / 2 december 2017 om 03:29

  I go to see dаy-to-day a few websites and blogs to
  read posts, except this wеbpage proviⅾes quality based writing.

  Beantwoorden
 • legitimate / 3 december 2017 om 04:11

  Riɡһt here is the right blog for anybody who would like to
  find out about this topic. You understand a whole
  lot its almost tough to argue witһ you (not that I really would want to…HaHa).

  You certainlу put a fresh spin on a subject that has been discussed for
  decades. Great stuff, just excelⅼent!

  Beantwoorden

Laat een reactie achter