Europese thriller houdt deur naar 1/4 finale op een kier

In een ware thriller verloor het eerste team van deBoer Taverzo met het kleinst mogelijke verschil met 2-3 van Fortune Kiev. Beide teams streden op volle sterkte in een 4 uur durende wedstrijd om elk punt. 

Jeongwoo Park – Fotograaf Elsbeth Parmentier

De held voor het massaal opgekomen publiek was de 21-jarige Koreaan in Zoetermeerse dienst Jeongwoo PARK. De zeer ervaren tegenstanders ZHMUDENKO en VLASOV wisten beiden een ‘2-1 voorsprong’ niet te verzilveren en zagen PARK langszij komen en er met de winst van door gaan. 

Publiekslieveling Jakub FOLWARSKI was tot 2 keer toe dichtbij het 3e winstpunt. FOLWARSKI speelde zijn beste tafeltennis tegen de ervaren Rus en Oekraïner, maar zag de winst naar het team uit de Oekraïne gaan. 

David McBEATH was minder gelukkig in zijn partij tegen Yevgen PRYSHCHEPA, na een goede start in de eerste game had de sterke jonge Oekraïner een nagenoeg foutloos optreden en boog een 7-3 achterstand om in een 7-11 winst. Beide volgende games gingen met het kleinste verschil naar Kiev. 

We willen blijven geloven in onze kansen

Coach Ruud van Graafeiland spreekt van een terechte overwinning: “Natuurlijk hoop je op een stunt tegen dit sterke team en daar hebben we met zijn allen vol voor gestreden. Normaal gesproken kunnen we  deze achterstand in Kiev, zonder Jeongwoo Park niet meer omdraaien. Toch willen we blijven geloven in onze kansen. Padasak is net als Jeongwoo snel en linkshandig en bovendien is het nog twijfelachtig of de Russische kopman VLASOV naar de Oekraïne kan afreizen.

Teammanager Theo Levert weet echter te melden dat ook de Nederlanders nog niet zeker zijn van de teamopstelling. Jeongwoo heeft verplichtingen in Korea en zijn logische vervanger Padasak Tanviriyavechakul heeft vooralsnog geen toestemming van de autoriteiten in de Oekraïne om af te reizen naar Kiev.  

PARK Jeongwoo : Yaroslav ZHMUDENKO
11:7 / 9:11 / 8:11 / 11:5 / 11:4
Watch Fullmatch

Jakub FOLWARSKI : Grigory VLASOV
11:9 / 5:11 / 5:11 / 11:9 / 5:11
Watch Fullmatch

David MCBEATH : Yevhen PRYSHCHEPA
7:11 / 13:15 / 9:11
Watch Fullmatch

PARK Jeongwoo : Grigory VLASOV
4:11 / 11:2 / 8:11 / 11:8 / 11:5
Watch Fullmatch

Jakub FOLWARSKI : Yaroslav ZHMUDENKO
9:11 / 11:8 / 6:11 / 7:11
Watch Fullmatch

close

Taverzo nieuwsbrief

1 Reactie

  • piet hierck / 14 december 2018 om 16:34

    Op de tribune was geen plaats onbezet. Talloze voormij onbekende toeschouwers hadden de weg naar Taverzone gevonden. Het is voor mij onbegrijpelijk dat er zo weinig lTaverzoleden deze topwedstrrijd hebben bijgewoond. Beter tafeltennis valt er in Nederland niet te zien..

    Beantwoorden

Laat een reactie achter