Europacup in Zoetermeer

Na een topprestatie vorig seizoen met 6 overwinningen op rij in Europa en een spannende ontknoping in de strijd met de Franse topploeg Istres, viel het doek in de 4e ronde. Dit seizoen mag het team starten in de 3e ronde en speelt deBoer Taverzo tegen één van de winnaars uit de tweede ronde, SF SKK El Niño Praag. Zondag 18 november is de eerste ontmoeting om 13:00 thuis in Zoetermeer. 

De ploeg uit Praag kreeg door het gewijzigde ranking systeem nauwelijks punten op basis van de nieuwe wereldranking, waarbij alleen nog recente Internationale resultaten tellen. Dat resultaten uit het verleden, wel degelijk een indicatie afgeven over de sterkte van een team werd dan ook duidelijk in de eerste twee rondes. De ploeg uit Praag versloeg alle tegenstanders in de twee poules met overtuigende cijfers. De Tsjechen spelen met PROKOPCOV Dmitrij (voormalig wr 43), KLEPRLIK Jakub, KUCERA Stanislav (Verdediger). 

De Zoetermeerse formatie kan beschikken over de spelers die al eerder in actie kwamen in de eredivisie dit jaar: Padasak Tanviriyavechakul, David McBeath, Jakub Folwarski, Jochem de Hoop en Dorian Nicolle. Daarnaast kan coach Ruud van Graafeiland beschikken over de jonge Koreaan PARK Jeongwoo. Bij de keuze wie er speelt aanstaande zondag zal Taverzo er wel rekening mee moeten houden dat er slechts één speler van buiten Europa in het team mag worden opgesteld.

Teammanager Theo Levert: “Het begint ondertussen traditie te worden dat we een Koreaanse speler kunnen opstellen in de ETTU Cup. KANG Dongsoo (2 keer) en KANG Donghoon (1) kwamen eerder uit voor Taverzo, waarbij de laatste zeer belangrijk was bij de winst 4 jaar geleden tegen dezelfde club uit Praag. Nu Padasak regelmatig uitkomt in de eredivisie en we dit in goed overleg moeten plannen zijn we dan ook zeer blij dat we kunnen beschikken over Jeongwoo.”

De tafeltennisliefhebber is van harte welkom om tafeltennis op Europees niveau te aanschouwen zondag aanstaande om 13:00 ’s middags. De toegang is gratis, dus wees op tijd voor een mooi plekje in de zaal. De ETTU Cup zal net als de play-offs en finale in de eredivisie worden gespeeld totdat één van beide teams 3 singles heeft gewonnen (best of 5), waarbij na twee singles een korte pauze zal worden ingelast. 

close

Taverzo nieuwsbrief

Laat een reactie achter