Eredivisie nadert eerste ontknoping

De eredivisie wordt sinds het seizoen 2014/2015 over een heel jaar (september t/m mei) gespeeld. Eerste meetpunt van de eredivisie is de kwalificatie voor de Eredivisiecup op 20 december. De vier beste teams na zeven wedstrijden strijden om de eerste titel van het seizoen. Bij zowel de dames als heren begint de top 4 langzaam vorm te krijgen. Bij de dames blijft de strijd om plaats 4 spannend tot de laatste wedstrijd, bij de heren is de strijd om de plaatsen 3 en 4 nog niet gestreden.

Scylla tijdelijk koploper bij de dames
De dames van Scylla mogen zich in ieder geval één week koploper in de eredivisie dames noemen. Na een 5-1 overwinning op Hilversum steeg het team uit Leiden naar de koppositie. De dames van Scylla staan met twee wedstrijden meer gespeeld vijf punten voor op Dozy den Helder/Noordkop. SKF heeft (met één wedstrijd meer gespeeld) evenveel punten als het team uit Den Helder. In eigen huis werd afgelopen weekend met 4-2 van TTV Lybrae Heerlen gewonnen, dat momenteel op een vijfde plaats staat. De vierde plaats word bezet door de dames van VTV/Silvery Dragon. De strijd om plaats vier, en deelname en de Eredivisiecup, zal naar alle waarschijnlijkheid gaan tussen VTV/Silvery Dragon en TTV Lybrae Heerlen. Scylla, Dozy Den Helder/Noordkop en SKF lijken redelijk zeker van een plaats in de top 4.

De teams van AnytimeFitness/Westa, Hilversum en US zijn niet in de race voor deelname aan de Eredivisicup, maar hebben alle punten nodig voor behoud in de eredivisie dat in het voorjaar veiliggesteld moet worden.

Kleine verschillen in eredivisie heren
Daar waar de top 4 bij de dames vorm begint te krijgen, zijn de verschillen bij de heren klein. Enjoy&Deploy Taverzo herpakte de koppositie na een 5-1 overwinning op FvT, dat momenteel de zesde plaats bezet. Scylla en Wijzenbeek/Westa speelden gelijk (3-3) en zijn terug te vinden op plaats vier (Westa) en vijf (Scylla). De huidige nummers twee t/m vier staan slechts op twee punten van elkaar, een spannende strijd die in de zevende wedstrijd beslist gaat worden.

Tot nu toe zijn het de teams van Enjoy&Deploy Taverzo, Itass DTK ’70 en Van Wijnen/Smash ’70 die hun wedstrijden weten te winnen. De heren van Wijzenbeek/Westa weten met een aantal gelijkspellen behoorlijk bij te blijven in de top vier. De verschillen blijken dit seizoen soms maar klein te zijn.

De heren van Hilversum staan op dit moment op de laatste positie met acht punten, de achterstand op nummer zeven is echter 2 punten (met één wedstrijd minder gespeeld) en op de nummer zes vijf punten (met twee punten achterstand), hier is dus nog van alles mogelijk.

Eredivisiecup
De Eredivisiecup is het bekertoernooi voor de vier beste eredivisieteams. Na zeven wedstrijden van de competitie wordt een tussenstand opgemaakt, de top vier op dat moment neemt deel aan de Eredivisiecup op zondag 20 december in Den Bosch.

Laat een reactie achter