Eredivisie halverwege: deelnemers Eredivisiecup bekend

Zondag 8 november werd de laatste speelronde van de eerste helft van de eredivisie gespeeld, hierin werden de teams die deelnemen aan de Eredivisiecup bekend. De top 4 na een halve competitie speelt  op zondag 20 december in Den Bosch om de eerste titel van het seizoen.

Dames
Bij de dames was de top vier voor de Eredivisiecup al vrij vroeg in het seizoen bekend. Op welke plaats deze teams eindigden binnen deze top 4 bepaald of zij een voordeel kunnen halen bij de loting. De nummers 1 en 2 zijn geplaatst en de nummers 3 en 4 worden ingeloot, het team dat op de tweede plaats eindigt ontloopt in de halve finales dus in ieder geval Dozy Den Helder.

Dozy Den Helder werd duidelijk nummer 1 met 37 punten uit zeven wedstrijden. Op nummer twee, op vijf punten achterstand eindigde SKF. Het team uit Den Helder won in de laatste speelronde met 5-1 van TTV Lybrae Heerlen, de dames van SKF wonnen met 6-0 van AnytimeFitness/Westa in de laatste wedstrijd van de eerste competitiehelft. VTV/Silvery Dragon en Scylla stondden tegenover elkaar en konden onderling uitmaken welk team op plaats 3 zou eindigen. In Nieuwegein wist VTV met 5-1 van het uit Leiden te winnen, hiermee sprongen zij over Scylla heen naar de derde plaats.

De nummers 5 t/m 8 uit de eerste competitiehelft komen niet in actie tijdens de Eredivisiecup.

Teams Eredivisiecup dames
1. Dozy Den Helder/Noordkop
2. SKF
3. VTV/Silvery Dragon
4. Scylla

Heren
De strijd bij de heren was een stuk spannender dan bij de dames. In totaal maakten vijf teams kans op de vier plaatsen voor de Eredivisiecup. Enjoy&Deploy Taverzo wist zich uiteindelijk vrij eenvoudig te plaatsen, dit bewees ook de 6-0 overwinning op Klimaatgroep Stars tijdens de laatste speelronde. Itass/DTK ’70 wist ondanks het gelijkspel tegen Wijzenbeekkled/Westa haar tweede plaats in de rangschikking te behouden. Westa, dat voor de zevende keer gelijk speelde, had aan deze drie punten genoeg om de vierde plaats en deelname aan de Eredivisiecup veilig te stellen. Van Wijnen/Smash ’70 leed in de laatste speelronde een 2-4 nederlaag tegen Scylla, maar behield desondanks de derde plaats in de rangschikking. Het team van Scylla had aan de vier punten niet genoeg om het team uit Wessem in te halen.

De nummers 5 t/m 8 uit de eerste competitiehelft komen niet in actie tijdens de Eredivisiecup.

Teams Eredivisiecup heren
1. Enjoy&Deploy Taverzo
2. Itass/DTK ‘70
3. Van Wijnen/Smash ‘70
4. Wijzenbeekkled/Westa

Zondag 20 december wordt de Final Four van zowel de Eredivisiecup als de NTTB Beker gespeeld bij TTV De Kruiskamp in Den Bosch.

Bron: NTTB.nl

Laat een reactie achter