Enjoy & Deploy Taverzo stunt in Europacup

De Zoetermeerse formatie van Enjoy & Deploy Taverzo won afgelopen vrijdag met 3-0 in de Europacup het eerste treffen met Istres TT. De Franse ploeg, al meer dan 10 jaar een vaste waarde in de Franse Pro A, was op voorhand de uitgesproken favoriet. Zondag 28 januari kan de tafeltennisclub uit Zoetermeer de plek in de kwartfinale veiligstellen bij de thuiswedstrijd.

De verschillen tussen de Franse Pro A en de Nederlandse eredivisie zijn groot, aldus Sven Groot, coach van de Zoetermeerders: “De eerste partij was cruciaal. Wij hebben bewust gekozen om verdediger Kuba Folwarski te laten starten, maar hadden eerlijk gezegd niet verwacht dat Istres zou kiezen voor Paul Gauzy. Tot 2 keer toe moest de jonge Poolse verdediger een achterstand in sets goed maken en in de beslissende set bij een 8-3 achterstand wist Folwarski met ruime steun vanaf de spelersbank en het meegereisde publiek 8 punten op rij te maken.

De Griekse kopman van Taverzo, tafeltennislegende Kalinikos Kreanga, speelde de afgelopen 11 jaar in de Franse Pro A en kan nog altijd rekenen op veel respect van het Franse publiek. Benjamin Brossier, won echter de laatste 3 onderlinge ontmoetingen en ook dit keer leek de Fransman goed op weg de Zoetermeerse kopman te verslaan. In een partij van een enorm hoog niveau sloegen beiden prachtige punten binnen en was het wederom genieten voor de liefhebbers van de tafeltennissport. In de beslissende 5e set had Kreanga een beter antwoord op de service van zijn tegenstander en kon hij de partij en het tweede winstpunt binnenhalen.

In het derde enkelspel stond wederom een speler uit het Griekse nationale team achter de tafel, dit keer voor het Franse Istres. Konstantinos Papageorgiou mocht het opnemen tegen Dorian Nicolle, de Fransman spelend bij Taverzo. In de eerste set leek het er andermaal op dat de speler van Taverzo het ruime verschil op de wereldranking niet kon overbruggen. Gesteund door het goede resultaat van zijn teamgenoten wist Dorian Nicolle een ruime achterstand in de eerste set om te buigen en bij 9-9 gelijke stand ook direct toe te slaan voor de setwinst. Kuba Folwarski: “Dorian speelde zijn beste wedstrijd dit seizoen en deed alles goed tegen Papageorgiou. Alledrie zijn we vandaag boven ons zelf uitgestegen, de 3-0 overwinning van Dorian was zeer knap en Kalinikos en ik hebben alles gegeven om deze onverwachte overwinning te behalen.

De trotse coach Sven Groot en manager Ruud van Graafeiland kunnen kort na de wedstrijd nog nauwelijks bevatten welke prestatie is geleverd door het team. Van Graafeiland wil zich echter nog niet rijk rekenen: “dat ene puntje moet nog wel gewoon gemaakt worden, we hebben vandaag gezien dat de favoriet dat tot drie keer toe niet lukte. Het is aan ons om dat over twee weken wel te doen. In onze eigen hal kunnen we hopelijk rekenen op veel steun van de Nederlandse tafeltennisliefhebbers.

Istres TT – Enjoy & Deploy Taverzo
1. GAUZY – FOLWARSKI             0-1 (2-3) 11-3, 7-11, 11-6, 7-11, 8-11

2. BROSSIER – KREANGA           0-2 (2-3) 11-9, 6-11, 9-11, 11-5, 5-11
3. PAPAGEORGIOU – NICOLLE   0-3 (0-3) 9-11, 10-12, 4-11

close

Taverzo nieuwsbrief

1 Reactie

  • adriaan Vermond / 22 januari 2018 om 12:27

    Hoe kan ik een kaartje bestellen voor 28 Januari

    Beantwoorden

Laat een reactie achter