Elodie wint zomercompetitie 2021 na succesvolle finaleavond

Ook de finaleavond was woensdag weer druk bezet met 16 toppers. Ondanks dat dit een vriendschappelijke competitie is met gezelligheid voorop, komen er wel punten bij kijken. Zeker bij de kanshebbers zag je de spanning oplopen.

Alle begin is moeilijk…

Elodie, Trees en Peter stonden op plaats 1, 2 en 3. De eerste wedstrijd van de avond had Elodie gespeeld tegen Ron A. Nadat deze wedstrijd gewonnen was door Elodie wilde Ron A graag nog een balletje slaan. Hij is sinds twee weken lid en heeft nog weinig ervaring. Hij probeerde een nieuwe service die in het begin nog vaak mis ging. Hij wilde het opgeven, maar Elodie niet en Ron bleef de moed erin houden tot de service gewoon vaak goed ging en soms gewoon perfect. Elodie gaf nog aan dat hij die service echt moest gebruiken tijdens de volgende wedstrijden. Na de volgende wedstrijd vroeg Elodie nog aan Ron of hij die service nog had gebruikt tijdens de wedstrijd. Hij zei nee omdat hij het te tricky vond. ‘’Dat is vaak het verschil tussen een wedstrijd en vrijspelen. Bij vrijspelen kan je van alles proberen en kijk je naar de rally. Bij een wedstrijd daarentegen kijk je naar wie het punt krijgt en speel je al sneller op safe’’, aldus Elodie.

… maar er vol voor gaan dat helpt wel…

Trees verloor haar eerste wedstrijd tegen Hong Sie. Hierdoor kwam Elodie nog slechts één punt voor. Ronde twee moest Trees tegen Ron A en Elodie tegen Macho. Na een sportieve wedstrijd had Trees gewonnen. Elodie had deze ronde wat minder succes want  na vier spannende games was Macho haar toch te slim af.  Na deze twee rondes hadden Peter en Trees evenveel punten en speelden daarom de derde ronde tegen elkaar voor de tweede plaats. Ook dan is het een vriendschappelijk spelletje en weet Peter dat hij sterker is dan Trees, hij kon het toch niet laten om er vol voor te gaan en dat zag je terug in de score. Hij heeft een tijd veel toernooien gespeeld dus dat competitieve kwam toch weer omhoog.

… of je wisselt gewoon van greep…

Elodie hoefde alleen de laatste ronde niet te verpesten om de winnares te worden. Ze moest tegen Ryan die een kijkje kwam nemen. Hij had meer dan een decennia geleden in China twee maanden les gehad maar wist weinig meer van wat hij had geleerd. Hij had in het begin een voorkeur voor forehand, maar ook zijn backhand ging prima. De tweede ronde ging hij met penhoudersgreep spelen, omdat hij dat geleerd had. Elodie had wel vertrouwen in de winst en deed met hem mee. ‘’Het ging niet eens zo waardeloos en al was dat wel het geval en zou ik de game verliezen, dan zou ik altijd nog kunnen switchen’’, aldus Elodie. Uiteindelijk won ze die game met 11-9. De derde game speelden ze allebei weer met schudhandgreep. Na deze overwinning van 3-0 speelden en kletsten ze nog even verder.

… en je stuurt concurrenten gewoon op vakantie…

Ook deze week was Agnes nog op vakantie in Zeeland. Elodie had haar nog geappt of ze er de laatste avond wel zou zijn, maar ze antwoordde dat Elodie zich daar geen zorgen om hoefde te maken. Toen Elodie vertelde dat Agnes dit had geappt kreeg ze nog de vraag of het duur was om Agnes op vakantie te sturen.

… en dan win je!

Toen iedereen klaar was met de laatste ronde was het eindelijk zo ver: de prijsuitreiking. Toen Cok en Elodie als laatste de kantine binnenkwamen voor de prijsuitreiking werd er geapplaudisseerd. Cok had nog even hoop dat het voor hem was, maar ook hij wist dat het eigenlijk voor de andere binnenloper was. Peter, die samen met Elodie deze competitieavonden heeft georganiseerd, is trots op de opkomst en de gezelligheid en hoopt er volgend jaar net zo’n succes van te maken als dit jaar. Alle avonden waren druk bezet met enthousiaste toppers. Ook zijn er twee nieuwe leden bijgekomen namelijk Ron A en Macho die allebei goed hebben kunnen spelen en meteen werden opgenomen in de groep.

Na zijn trots te laten blijken over het toernooi kon Peter nóg iets vertellen waar hij trots op was: de kampioene. Hij hield een korte speech over hoe hard ze had getraind om steeds beter te worden en dat ze deze prijs verdiend. Hij eindigde met de overhandiging van de prijs en een kus. Dat was nog eens een smakkerd…

Tekst en foto’s: organisatie van de woensdagse zomercompetitie 2021

close

Taverzo nieuwsbrief

1 Reactie

  • peter / 31 juli 2021 om 22:41

    Volgend jaar doen we gewoon jaar 4 !!

    Beantwoorden

Laat een reactie achter