Winnaar Dusan met zijn beker

Dušan Bardak wint jeugdranglijsttoernooi C in Tilburg

Adam Cemerikic (jongens onder 13 jaar), Dušan Bardak (jongens onder 17 jaar) en Reza Jalali (jongens onder 19) vertegenwoordigden Taverzo op 11 november bij het jeugdranglijsttoernooi in Tilburg. Altijd een pittig toernooi met in de drie leeftijdscategorieën respectievelijk 28, 38 en 20 inschrijvingen. 

Adam wist een van zijn vier partijen te winnen maar het scheelde maar heel weinig of dat waren er twee geweest. Tegenstander Jop de Valck was op de beslissende momenten net te sterk. Reza haalde een mooie 50%-score met drie gewonnen partijen uit zes. Dušan had net als Reza een poule van zeven spelers en hij was in vorm. Met slechts één verloren game tegen Loek van Wijk (SVO) behaalde hij de poulewinst en mocht hij de kwartfinale spelen tegen Simon Luijsterburg van Alexandria ’66.  De uitslag: 11-8, 11-6 en 11-6 en daarmee door naar de halve finale. Wie de tegenstander zou worden was nog even afwachten want de andere kwartfinale duurde wat langer. 

In de halve eindstrijd was Dušan te sterk voor Hilversum-speler Damian Rijners (11-6, 11-9, 11-6). Tegenstander in de finale was wederom Loek van Wijk, degene die als enige in de poule een game van Dušan wist te winnen. Dušan bleef gefocust en werd door de andere spelers goed gecoacht. Een 3-0 overwinning en daarmee de eerste plaats was de beloning.
close

Taverzo nieuwsbrief

Laat een reactie achter