Dubbeltje op zijn kant voor De Boer Taverzo

Voorafgaand aan de eredivisiewedstrijd tussen Combilo TOGB en De Boer Taverzo was er veelvuldig contact over een mogelijke alternatieve datum. Door de deelname van vier spelers aan het EK in Roemenië aankomende week en de verplichtingen van spelers in Frankrijk op de zaterdag was er uiteindelijk geen ruimte om de wedstrijd te verplaatsen.

Al met al kon TOGB rekenen op de inzet van de nog altijd superfitte Segun Toriola, die eerder jaren geleden voor FVT in Rotterdam uitkwam en meerdere malen successen behaalde op het internationale tafeltennispodium. De ploeg uit Zoetermeer kon rekenen op de inzet van Michał Murawski (Muraw) en Jakub Folwarski (Kuba). Toen bij het tweede team navraag werd gedaan, wie beschikbaar zou zijn voor een invalbeurt bleek alleen Ivan Kahn niet beschikbaar te zijn. Zowel Patrick Bruijne als Arjan Huiden reisden mee af naar Berkel en Rodenrijs. Voorafgaand aan de wedstrijd werd al dispensatie aangevraagd om beiden ook te mogen opstellen in het dubbelspel.

In een gelijkopgaande strijd waren beide kopmannen duidelijk te sterk voor hun tegenstanders, waarbij Segun Toriola liet zien dat hij het spel nog altijd meer dan goed beheerst. Muraw boodt nog enige tegenstand, maar ondanks zijn ijver kwam hij tekort tegen deze Nigeriaans routinier. In zijn tweede wedstrijd tegen Floris zur Muhlen kon de debutant meer afwisselen tussen verdediging en aanval en won Michał in een ongelijke strijd. Dat Toriola te sterk was gold uiteraard ook voor invaller Arjan Huiden, kort daarvoor waren er zeker nog kansen voor Arjan tegen Tim Gras. Tim liet zich, na verlies tegen Arjan in de Top 20, echter niet nog een keer verrassen, trok de wedstrijd naar zich toe en ging er met de winst vandoor.

Kuba Folwarski: “Ik ben echt blij om weer terug te zijn in Nederland en bij Taverzo. Ik ben erg tevreden over mijn spel vandaag en voel me hier thuis. Samen met Patrick Bruijne mocht ik het dubbel spelen en moesten we duidelijk even wennen. Nadat we de derde game nipt wonnen kwamen we in een goed ritme en klikte het goed samen.”

Ook coach Marco van der Meijden was te spreken over het resultaat: “Het was een dubbel(-tje) op zijn kant of we vandaag de schade beperkt konden houden of dat er nog een kleine overwinning in zou zitten. Dat het na de 2-0 achterstand nog lukte om de dubbelpartij en daarmee ook de wedstrijd te winnen is een mooie meevaller. Ik kijk alweer uit naar de wedstrijd volgende week in Zoetermeer tegen Hilversum”.

Uitslagen
0-1 Zur Muhlen, F.P.C. (Floris) – Folwarski, J. (Jakub) 0-3 (-4,-7,-10)
1-1 Toriola, S. (Segun) – Murawski, M. (Michal) 3-0 (7,4,9)
2-1 Gras, T. (Tim) – Huiden, A. (Arjan) 3-1 (10,-9,5,9)
2-2 Zur Muhlen, F.P.C. (Floris) – Murawski, M. (Michal) 0-3 (-0,-8,-7)
2-3 Gras, T. (Tim) – Folwarski, J. (Jakub) 0-3 (-2,-3,-3)
3-3 Toriola, S. (Segun) – Huiden, A. (Arjan) 3-0 (5,6,6)
3-4 Toriola/Gras – Folwarski /Bruijne 2-3 (9,5,-9,-5,-9)

Foto Kuba Folwarski (archief): Elsbeth Parmentier

close

Taverzo nieuwsbrief

Laat een reactie achter