deBoer Taverzo door oog van de naald in return Praag

Met een 2-3 overwinning in Praag hebben de tafeltennissers van Taverzo zich zondagavond geplaatst bij de laatste 8 in de Europacup. Na de eerdere 3-1 overwinning afgelopen weekend in Zoetermeer kan de club door deze overwinning uitkijken naar een uit en thuis treffen tegen Fortune Kiev.

Twee overwinningen tegen het sterk SF SKK El Nino Praag is iets waar spelers, staf en supporters trots op kunnen zijn. “Dat het behalen van de 4e ronde nog een zijden draadje hing beseffen we me maar al te goed”, aldus coach Ruud van Graafeiland. Teammanager Theo Levert verklaart nader: “De spelers van Praag lieten vandaag hun beste spel zien en bij een 2-1 achterstand mocht Jeongwoo Park aantreden tegen Jakub Kleprlik. In de eerste 2 games was Jeongwoo duidelijk de sterkste. Daarna had de Tsjech echter het antwoord gevonden op het spel van onze Koreaanse topspeler. Uiteindelijk werd het in de beslissende game 9-9 en was duidelijk dat de winnaar van deze wedstrijd door zou gaan naar de 4e ronde. Jeongwoo bleef kalm en liet zien dat hij met zijn 21 jaar een zeer groot talent is”.

Het Tsjechische publiek vertrok massaal huiswaarts na deze beslissende winstpartij van Taverzo. Met een 2-2 stand viel ervoor de Tsjechen niks meer te halen. De winst in de slotpartij van Dorian Nicolle werd door de trouw meegereisde supporters uit Zoetermeer alsnog luid bejubeld. Vooral omdat beide spelers de ene na de andere fantastische rally lieten zien. Met de uiteindelijk 2-3 overwinning kan Taverzo met voldoening terugkijken op een geslaagde 3e ronde.

Reserve Dorian Nicolle moest via het nodige kunst en vliegwerk naar Praag omdat vaste waarde David McBeath verhinderd was door verplichtingen voor zijn universitaire studie. Jochem de Hoop was afwezig door een blessure.

Tegenstander in de vierde ronde, Fortune Kiev, is geen onbekende. Afgelopen seizoen troffen beide ploegen elkaar nog in de groepsfase en was het team uit Zoetermeer te sterk. Dit seizoen is de Oekraïense ploeg aanzienlijk versterkt met de sterke Rus Vlasov en ervaren Zhmudenko. Naar verwachting is de thuiswedstrijd op zaterdagmiddag 8 december om 15:00 in Zoetermeer. 

close

Taverzo nieuwsbrief

7 Reacties

 • Kenny Leijtens / 26 november 2018 om 21:29

  Mark Van de Pol Tonnie Brouwers boys reunited op 9 Dec?

  Beantwoorden
  • Tonnie Brouwers / 26 november 2018 om 21:30

   Kenny Leijtens helaas ouder/kind toernooi

   Beantwoorden
  • Tonnie Brouwers / 26 november 2018 om 21:32

   Kenny Leijtens het is 8 december maar kan ik ook niet familie etentje savonds

   Beantwoorden
  • Kenny Leijtens / 26 november 2018 om 21:32

   Tonnie Brouwers jammer de bammer

   Beantwoorden
  • Mark Van de Pol / 26 november 2018 om 22:39

   Kenny Leijtens ik zeg doen!

   Beantwoorden
 • Erik Van Velzen / 26 november 2018 om 21:45

  De staat van beleg lijkt te worden afgekondigd voor een maand in de Oekraïne, lastige zaken. Dit is geen ” taverzo-komt” geintje maar politieke werkelijkheid.

  Beantwoorden
 • Taverzo / 26 november 2018 om 22:07

  Staat van beleg is denk ik naar aanleiding van die onterechte randbal.

  Beantwoorden

Laat een reactie achter