De deur naar onze zaal staat weer op een kiertje open…

Als de verspreiding van het coronavirus onder controle blijft zal de overheid in de laatste week van juni besluiten dat we weer mogen tafeltennissen. Dat is geweldig nieuws voor ons allemaal! Deze randvoorwaarde is echter nog wel heel erg belangrijk. Dus fingers crossed!

De NTTB en andere sportbonden zijn samen met het NOC*NSF in de bres gesprongen om ervoor te zorgen dat binnensporten en sportkantines eerder dan 1 september weer open mochten. Met het resultaat zoals we recent hebben vernomen. Dat is goed nieuws.

Er is echter nog wel huiswerk te doen om de protocollen definitief te maken. Ook dat is een randvoorwaarde om te mogen starten. We werken hier samen aan met gemeente, de NTTB en andere tafeltennisverenigingen, onder andere met behulp van de kennisbank voor tafeltennisverenigingen, het nieuwe initiatief van onze sponsor BeneluxGroup.

Als we mogen starten op 1 juli dan mag en kan er nog steeds een heleboel niet. Er wordt aangenomen dat het risico bij een binnensport zoals tafeltennis groter is dan bij een buitensport. Dat betekent dat we rekening moeten gaan houden met extra voorwaarden. Denk bijvoorbeeld aan reserveren, een gezondheidscheck vooraf, nog steeds afstand houden en schoonmaak- en hygiënemaatregelen voor de spelers en aanwezige vrijwilligers.

Blijf voorzichtig

Hoezeer we ook begrijpen dat iedereen vol enthousiasme weer wil beginnen, we vragen nadrukkelijk om steeds voorzichtig te blijven en de afspraken, ook als we straks weer beginnen, te respecteren.

Voor wie meer wil weten:

Klik hier voor het afwegingskader binnensport dat de overheid heeft opgesteld.

Klik hier voor meer informatie over de Kennisbank voor (besturen van) tafeltennisverenigingen van de BeneluxGroup.

Foto: Elsbeth Parmentier 

close

Taverzo nieuwsbrief

1 Reactie

  • Duurt Beukema / 12 juni 2020 om 22:08

    Vliegtuigen mogen weer vol zitten, omdat ze zulke goeie airconditioning (!??) hebben. Misschien in de zaal de airco ook wat hoger zetten, dan zijn we misschien wat eerder van deze angstzaaierij af. Begint behoorlijk te irriteren de contributiebetalingen waar je nu al 3 maanden lang niets voor terug krijgt. En dan zie ik nog aankomen dat je met zo’n lap voor je mond moet gaan spelen.

    Beantwoorden

Laat een reactie achter