De Boer Taverzo wint ook Derby tegen versterkt TOGB

Tafeltennisteam zet ongeslagen reeks nog altijd voort.

Het eerste herenteam van De Boer Taverzo heeft met een duidelijke 5-2 overwinning tegen Combilo TOGB de derby in de eredivisie naar zich toegetrokken. Met de tussentijdse versterkingen in Berkel en Rodenrijs is het team uit Lansingerland een geduchte concurrent.

Taverzo koos ervoor om smaakmaker Michał Murawski te positioneren als kopman, waardoor Alex Naumi het spits mocht afbijten tegen Lauric Jean. Naumi liet zien, niet voor niks kampioen van Finland te zijn geworden en dagelijks te trainen met de Europese topper Truls Möregårdh. De creatieve oplossingen en het snelle aanvalsplan van de Fin bracht bij de Belg van TOGB met enige regelmaat een blik van wanhoop op het gezicht.

Een flitsende start die al snel werd overgenomen door tegenstander Tim Gras. De net 20-jarige speler liet zien goed uit de voeten te kunnen tegen het verdedigende werk van Murawski. Geen moment kreeg de aangewezen kopman van Taverzo grip op de wedstrijd en het spektakel bleef dan ook uit. Dat spektakel kwam er wel in de latere wedstrijd tegen Lauric Jean, maar ook hier moest de verdedigende partij uiteindelijk het onderspit delven.

Gabrielius Camara, voor de pauze al goed voor de winst op Milo de Boer, en Alex Naumi bleven in het tweede deel van de wedstrijd ongeslagen waardoor, na een 2-2 tussenstand, een eindstand van 2-5 in het voordeel van De Boer Taverzo op het scorebord stond. De ploeg van coach Marco van der Meijden voegde daarmee een nieuwe overwinning toe aan de ongeslagen reeks sinds september 2021, onder zijn leiding.

Ondanks het zeer kleine aantal verliespunten en de ongeslagen status is een andere titelkandidaat die zich tussentijds heeft versterkt, WeLynq TTVMaashorst, de koploper met 1 punt verschil en een wedstrijd meer gespeeld.

Zondag 27 maart 2022 om 14:00 staat de inhaalwedstrijd tegen Van Wijnen Smash’70 op het programma. In Zoetermeer verwachten we spektakel met Viktor Brodd en oud Taverzo speler Boris de Vries binnen de gelederen van de Hattemse ploeg. Voor De Boer Taverzo zullen Gabrielius Camara, Yannick Vostes en Michał Murawski aantreden. Beide teams hebben aangekondigd om te laten zien dat sport om meer draait dan alleen winnen of verliezen en nodigen iedereen dan ook uit om aanwezig te zijn.

Archieffoto van Alex Naumi, genomen door fotograaf Elsbeth Parmentier.

close

Taverzo nieuwsbrief

Laat een reactie achter