De Boer Taverzo hard onderuit tegen WeLYNQ/TTV Maashorst

Trinko Keen slaat laatste bal in de eredivisie.

In het Brabantse Uden waren alle registers opengetrokken om het publiek, de sponsoren en de spelers van de nummers één en twee uit de eredivisie gastvrij te ontvangen. Het Zwitserse duo aangevuld met Jochem de Hoop en reserve Nolan Schultz stond op scherp om het de bezoekers eens knap lastig te maken.

De opgestelde stoelen in de zaal en op het podium in Uden waren goed gevuld met liefhebbers, de wethouder en sponsoren en zij namen samen met de spelers als eerste een minuut stilte in acht vanwege het overlijden van Ina Wiekart en Jos Theijssen.

De Zoetermeerse coach Marco van der Meijden koos ervoor om Gabrielius Camara te laten starten, zodat het Zoetermeerse talent begon tegen kopman Elias Hardmeier. In het videofragment op het Youtube kanaal van TTV Maashorst is terug te zien dat beide heren er een spannend en mooi duel van maakten. Ondanks een 2-1 voorsprong kon Gabrielius uiteindelijk net niet stunten en moest hij zijn meerdere erkennen in de vijfde en beslissende game in Elias.

Als ook Trinko Keen hetzelfde lot treft tegen Mauro Schärrer, lijkt het een zware middag te gaan worden voor de koplopers in de eredivisie. Keen die aan het begin van dit seizoen door een blessure uit de planning was gehaald, moest noodgedwongen alsnog achter de tafel verschijnen en deed dit na de gedwongen rust alleszins verdienstelijk. Ook in zijn tweede partij brak het gebrek aan ritme hem echter op. Direct na afloop liet Keen weten naar verwachting zijn laatste wedstrijd in competitieverband te hebben gespeeld.

Teammanager Ruud van Graafeiland: “Taverzo is er enorm trots op dat we op verschillende fronten hebben kunnen samenwerken met één van Neerlands tafeltennislegendes. Voor mijn generatie zijn Vriesekoop, Keen en Heister toch de namen die de sport groot hebben gemaakt. Tijdens de wedstrijd zie je ook gelijk de passie en kennis die Trinko overbrengt op Gabrielius Camara. Het zou mooi zijn als de kennis en ervaring van Trinko Keen op één of andere manier blijvend ingezet kan worden voor de Nederlandse tafeltennissport”.

Kuba Folwarski zorgde er uiteindelijk voor dat er nog twee punten mee naar Zoetermeer gingen en dat dit ondanks het eerste verlies voor De Boer Taverzo 1 sinds september 2022, zonder gevolgen bleef voor de koppositie.

Na afloop kwam een bekend thema in tafeltennisland weer ter tafel toen Han Gootzen en Ruud van Graafeiland tevreden terugkeken op mooie wedstrijden. Teammanager Han Gootzen van WeLYNQ/TTV Maashorst: “Als we in Nederland dit niveau tafeltennis willen blijven zien dan zullen we meerdere wedstrijden kort na elkaar moeten gaan spelen om onnodig veel reiskosten te voorkomen.” Van Graafeiland vult aan: “En laten we alsnog eens een poging wagen om publiek te vermaken met kortere wedstrijden. Vandaag hadden we een volle bak, maar na de 4-1 was het merendeel al vertrokken. Als het aan mij had gelegen waren we hier niet weggekomen met twee punten, maar een keiharde nul punten. Als je het spel in de top speelt om te winnen, dan moet je ook stoppen bij winst of verlies. In nagenoeg alle topcompetities in Europa doen ze dat ook”.

En verder nog…

In tegenstelling tot de verliespartijen van dames en heren 1, kwam het tweede herenteam goed voor de dag door met 4-3 thuis te winnen van de nummer 5 (Klimaatgroep Stars). Hierdoor staat het team van coach Theo Levert er goed voor om in een onderling treffen tegen Westa (op eerste paasdag in Wessem) een goede uitgangspositie te verwerven voor de finaleseries om handhaving. Later volgt nog uitgebreider (video-)verslag van deze wedstrijd. Ook het derde team wist in de 2e divisie met 7-3 te winnen en lijkt daarmee min of meer veilig voor handhaving.

Zondag 1 mei 2022 wordt op de slotdag van het reguliere deel van de eredivisie bepaald welke teams elkaar zullen treffen in de play-offs. Alle wedstrijden zullen die dag om 14:00 beginnen, dus ook de wedstrijden van beide herenteams van Taverzo.

Archieffoto met Trinko Keen en Ruud van Graafeiland: Henk Hommes

close

Taverzo nieuwsbrief

Laat een reactie achter