Jo Yokotani - Fotograaf Elsbeth Parmentier

De Boer Maatwerk in Keukens TOP 20 mooie start van seizoen

Zo vlak voor het seizoen zijn veel spelers in de Europese topcompetities op zoek naar wedstrijdritme. Vorig seizoen nam organisator Wim van Breenen samen met Shot Wageningen het initiatief en dit jaar is het initiatief uitgebreid met een evenement bij Taverzo in Zoetermeer.

Zaterdag 21 augustus stond een mooi gemêleerd gezelschap van spelers uit Japan, Roemenië, Frankrijk, België en Nederland aan de start voor het eerste evenement van het seizoen 2021-2022.

Een grote groep vrijwilligers onder leiding van Theo Levert maakte er samen met organisator Wim van Breenen een goed georganiseerde dag van. Verliezend finalist Ewout Oostwouder sprak tijdens de prijsuitreiking mooie woorden waarin hij onder andere bedankte voor de organisatie van een mooi evenement zo aan het begin van het seizoen.

Ewout Oostwouder bereikte de finale door de verrassende winnaar van Poule 4 en jongste deelnemer Tom Closset met 4-2 te verslaan. Tom werd de hele dag net als Gabrielius Camara bijgestaan door de kersverse coach Marco van der Meijden. De jonge Belg wist onder andere door een klinkende 3-0 overwinning tegen Damien Llorca de halve finale te bereiken. Damien Llorca versloeg op zijn beurt Gerrit Engemann.

De andere halve finale ging tussen Florian Bluhm en de nieuwste aanwinst van Bad Hamm, de Japanner Jo Yokotani (foto). Florian Bluhm die in de poule liet zien hoe moeilijk het kan zijn om een verdediger te passeren, kreeg in de halve finale een ontketende Yokotani tegenover zich. Met het grootste gemak liet Yokotani zien totaal geen moeite te hebben met het speltype van zijn teamgenoot. Met de uiteindelijke winst in de finale tegen Ewout Oostwouder bleef Jo Yokotani zaterdag ongeslagen.

Saillant detail, Damien Llorca versloeg een dag later op de zondag de Japanner wel.

Uitslagen in de poules:

Poule 1:
1. Florian Bluhm
2. Corentin Mazaud
3. Gabrielius Camara
4. Kas van Oost
5. Floris zur Muhlen

Poule 2:
1. Ewout Oostwouder
2. Adina Diaconu
3. Michel de Boer
4. Andre Bertelsmeier
5. Mark Smith

Poule 3:
1. Jo Yokatani
2. Florian Bourassaud
3. Barry Berben
4. Arjan Huiden
5. Tim Gras

Poule 4:
1. Tom Closset
2. Gerrit Engemann
3. Damien Llorca
4. Milo de Boer
5. Elwin Huiden

Individuele uitslagen zijn terug te vinden op TTapp en de beelden zijn te bekijken op:

Tafel 1 : https://youtu.be/Pik2NHrzt1I

Tafel 2 : https://youtu.be/Pik2NHrzt1I

Foto: Elsbeth Parmentier

close

Taverzo nieuwsbrief

Laat een reactie achter