David McBeath en Jochem de Hoop volgend jaar in eredivisieteam Taverzo

Kort na het behalen van de finale laat Taverzo iets meer los over de plannen voor het seizoen 2018-2019. Eerder al liet de club weten een overeenkomst te hebben gesloten met de Thaise nummer 1 – Padasak Tanviriyavechakul. De Thai zal net als dit jaar gaan trainen in Zweden in Falkenberg en ook voor de plaatselijke club uitkomen in de Zweedse eredivisie. Teammanager Ruud van Graafeiland: “Falkenberg heeft Padasak gevraagd zich nadrukkelijker te focussen op zijn verblijf in Zweden en minder weekenden af te reizen naar een andere Europese competitie. We zullen Padasak daarom voornamelijk gaan inzetten in de ETTU Cup.”

Jochem de Hoop zal vanuit het tweede team doorschuiven naar het eerste, waarbij Arjan Huiden zijn plaats in zal nemen in het tweede. Jochem de Hoop moest noodgedwongen een keuze maken tussen het Belgische Berlaar en een terugkeer in de eredivisie, aangezien de Belgische bond de dubbele aansluiting heeft beperkt tot de Belgische Superliga. Stephan Tromer daarentegen koos voor een plek in het tweede team bij het Belgische Sokah Hoboken.

Het al dan niet aanblijven van Kalinikos Kreanga en Dorian Nicolle is afhankelijk van diverse factoren, waardoor de club op zoek is gegaan naar een versterking voor het eredivisieteam. De versterking is gevonden in de persoon van David McBeath, op dit moment nr 190 van de wereldranglijst en met het Engelse team bezig aan een indrukwekkend WK. McBeath was afgelopen jaar met Drumchapel de tegenstander in de ETTU Cup en versloeg Folwarski en Nicolle, maar kwam niet tot winst tegen Kreanga.

Voorzitter Jacob de Boer laat enthousiast weten blij te zijn met de contouren van het nieuwe team. De Boer: “Met David McBeath, Jakub Folwarski en Jochem de Hoop hebben we een goede basis staan voor de eredivisie, waarbij Gabrielius Camara ook nog zijn kansen zal krijgen met de nodige invalbeurten. We zien in de loop van de komende weken wel of er nog een speler aansluit ja of nee. Net als Yannick Vostes en de nieuwe aanwinst van Smash’70 Viktor Brodd speelt David ook nog in Zweden en Engeland en zal hij dus zeker niet alle wedstrijden gaan spelen.”

Zaterdag 19 mei om 15:00 is de afsluiting van dit seizoen. In Hilversum verdedigt Enjoy & Deploy Taverzo de landstitel tegen de favoriet van dit seizoen Itass DTK’70.

foto: Elsbeth Parmentier

 

close

Taverzo nieuwsbrief

1 Reactie

  • Erik Van Velzen / 2 mei 2018 om 21:41

    Die David vond ik in Glasgow al een fijne speler. Nu moet Elsbeth van Velzen wel snel een vrolijke foto van hem maken want die treurnis na het laatste punt in Glasgow……?

    Beantwoorden

Laat een reactie achter