Coronamaatregelen leveren nieuw toernooi op: TOP 20 op 21 augustus in Zoetermeer!

Een jaar geleden hadden we in Wageningen de eerste Nederlandse TOP 20. In navolging van onze Duitse buren en ontstaan omdat er tijdens de COVID-19 pandemie amper wedstrijden gespeeld konden worden. De Nederlandse hoofdsponsor De Boer maatwerk in keukens, het bedrijf van onze Taverzo-voorzitter, was zo enthousiast over de Wageningse editie dat organisator Wim van Breenen ook uitgedaagd werd tot een Zoetermeerse editie. En die komt er dus op 21 augustus.

Een beetje historie

In het voorjaar van 2020 werd niet alleen in Nederland maar ook in onze buurlanden België en Duitsland de tafeltenniscompetitie abrupt afgebroken. Wat te doen… In Düsseldorf, waar het Duitse landelijke opleidingscentrum is en waar vele toppers full time trainen, had men wel een ideetje. Samen met Borussia Düsseldorf, de club waar Danny Heister coach is, organiseerde men iets voor de junioren en spelers onder 23 van de Duitse top. Tenslotte willen topsporters zich altijd meten met anderen en daar ontstond de toernooi-serie “Düsseldorf Masters” uit: een enkel-knockout systeem waar altijd vier topspelers aan mee deden zoals bijv. Timo Boll, Dimitri Ovcharov, Patrick Franziska, Anton Kallberg enz. De aankomende talenten speelden eerst tegen elkaar en kwamen daarna dus tegen een wereldtopper en zo kwam er uiteindelijk een finale en een winnaar.

 Henk van Spanje en Wim van Breenen

Eén van de aankomende talenten was Gerrit Engemann, speler van Bad Hamm, een team uit de 2e Bundesliga, de club ook waar Henk van Spanje en Wim van Breenen de coaching voor hun rekening nemen. Tijdens deze Düsseldorf Masters in 2020 was Wim van Breenen de vaste coach van Gerrit Engemann, en Wim was zo enthousiast over de mogelijkheid die zo aan de spelers geboden werd om wedstrijden te spelen dat hij na ging denken om iets van dezelfde strekking te organiseren in Nederland.  

Wim coacht hier Gerrit Engemann.

Nu was dit bij ons natuurlijk niet zo makkelijk als in Duitsland, waar veel meer topspelers zijn die full time trainen en spelen. Op dat moment ontstond het idee voor de TOP 20: vier poules van vijf spelers, waarbij sterke buitenlandse spelers op uitnodiging mee doen, en tegen Nederlandse spelers spelen. De winnaars van de poules mogen door naar de halve finale.

Afgelopen jaar, op 13 september, was het dan zo ver. De eerste editie van de TOP 20 werd in Wageningen gespeeld. Een mooi toernooi, met spelers als Jochem de Hoop, Stephan Tromer, Kas van Oost, Tim Gras enz. Hier deden door de strenge corona-maatregelen niet alle buitenlandse spelers mee die mee hadden willen doen maar uiteindelijk waren het toch twee buitenlanders die de finale speelden. De Let Arturs Reinholds (Westa) en de Duitser Pekka Pelz (toen nog Hercules) maakten er een mooie finale van, die uiteindelijk door Pekka Pelz werd gewonnen.

Mede door ondersteuning van het bedrijf van Jacob de Boer, De Boer maatwerk in keukens, was dit alles mogelijk gemaakt. Jacob was zó enthousiast, dat Wim hem wel moest beloven om in 2021 óók in Zoetermeer een editie te regelen. En zo komt het dus dat we op 21 augustus de tweede TOP 20 organiseren bij Taverzo.
Mede door de ondersteuning van Jacob uiteraard. dus daarom heet het toernooi in Zoetermeer officieel: “De Boer maatwerk in keukens TOP 20”.

De aankomende weken zullen we steeds meer informatie geven over wie er mee zullen spelen in Zoetermeer, maar zoek ook vooral even op Facebook, daar kun je de speciale pagina vinden van dit toernooi.

 

Tekst met dank aan Wim van Breenen

close

Taverzo nieuwsbrief

Laat een reactie achter