Benelux Group Taverzo 2 beperkt schade bij Tempo Team

Benelux Group Taverzo 2 leed afgelopen weekend een 4-6 nederlaag bij Tempo Team 3. Dat is een bevredigend resultaat, want het team kwam initieel 2-6 achter en staat nog steeds vier punten vrij aan kop.

Afgelopen zaterdag 2 november 2019 parkeerden wij bij Tempo Team in het Amsterdamse. Een enorm belangrijke wedstrijd, want Tempo Team is de grote concurrent voor de eerste plaats. Benelux Group Taverzo staat eerste met zes punten voorsprong, maar Tempo Team heeft nummer drie Bergeijk al gehad.
Bovendien heeft Tempo Team een duidelijk thuisvoordeel met muziek in de open kantine, een zeer levendig 🙂 publiek en een tafelvoetbalspel dat een hoop herrie maakt. Je mentale weerbaarheid wordt er danig op de proef gesteld.

In de mooie zaal was vooral Melanie Bierdrager in topvorm. Ze moest eerder weg en werkte haar partijen in overleg kort na elkaar af (dat verklaart ook de rare volgorde in het filmpje), maar de beperkte tijd werkte niet in haar nadeel. Ze was met haar alerte spel niet te kloppen deze week. Ook Marco van Elferen was zoals altjd, een lastige tegenstander vanwege zijn onberekenbare verdedigende spel. Alleen Patrick wist hem in de allerlaatste partij onder veel druk te kloppen met prima spel. Het moet gezegd, onze mensen werden wel afgeleid door het lawaai, maar dat is nu eenmaal een factor waar je mee te ‘dealen’ hebt. Arjan was niet goed in vorm dit weekend, hij wist alleen te winnen van Martijn Wijers. Martijn had geen succesvolle dag en hij bleef uiteindelijk met lege handen. Shuo Wang had duidelijk last van het lawaai, won hij thuis nog zeer knap drie partijen, deze week kon hij alleen van Martijn winnen.
Doordat we van 2-6 nog terugkwamen naar 4-6 (wat betekent dat we nog vier punten vrij staan) konden we toch nog opgewekt naar huis.
Volgende week is vrij voor de competitie (nog iemand mee naar Zürich voor de uitwedstrijd tegen Neuhausen?), maar de week erop krijgen we het sympatieke team van Pecos op bezoek.

De kans is groot dat we er een speciale competitiedag van gaan maken in samenwerking met VVV Leidschendam. Volg de site en de feestboeken, want dat wil je niet missen. 16-nov-2019, 15:00 uur.

Het filmpje is reeds beschikbaar! Kijk hier: HIER

Tekst, film en foto’s: Remco

close

Taverzo nieuwsbrief

Laat een reactie achter