Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) bij Taverzo

Op 25 mei 2018 wordt de nieuwe Europese privacywetgeving van kracht. Ook bekend als de Algemene Verordening Gegevensbescherming of AVG. Deze wet is belangrijk voor Taverzo en voor al onze leden, lees het hele bericht.

Deze wet regelt hoe alle organisaties die persoonsgegevens verwerken, dus ook sportverenigingen zoals Taverzo, met deze persoonsgegevens om moeten gaan. Dit betekent onder andere dat wij precies moeten weten welke persoonsgegevens wij nodig hebben en voor welke doeleinden. Ook dat we afspraken over het gebruik van persoonsgegevens gaan vastleggen in onze privacy policy die we binnenkort op onze website gaan publiceren. We mogen geen overbodige gegevens vastleggen als we dat voor het reilen en zeilen van onze club niet nodig hebben. En alle persoonsgegevens moeten bij ons veilig en in goede handen zijn.

Het bestuur is volop bezig met de inventarisatie, alle voorbereidingen en het maken van de privacy policy. Omdat het zo’n belangrijk onderwerp is zullen we hier de komende tijd regelmatig aandacht aan besteden in de nieuwsbrief en op onze website. Want eerlijk is eerlijk, dit raakt ons allemaal en we moeten nog een paar stappen maken.

Belangrijk voor competitiespelers: toestemming nodig

Taverzo geeft persoonsgegevens door aan de NTTB. Binnenkort moeten we de nieuwe teams opgeven aan de NTTB. Voor de competitiespelers in de NTTB-competitie hebben we daarvoor van iedere competitiespeler toestemming nodig omdat de NTTB deze persoonlijke resultaten op haar beurt bijvoorbeeld publiceert in de openbare competitiemodule van het NAS (het ICT-systeem van de bond). Ook zullen gegevens en uitslagen op andere wijze door de NTTB worden gebruikt en gepubliceerd. Denk ook bijvoorbeeld aan de TT-app. 

Bij deze informeren we jullie nu al dat dit eraan zit te komen. We krijgen binnenkort nog meer informatie hierover van de NTTB. Ook zij zijn namelijk druk bezig met de voorbereidingen voor deze wet.

Wordt vervolgd! 

Contactpersoon bij Taverzo is Elsbeth

close

Taverzo nieuwsbrief

Laat een reactie achter