5 jeugdspelers door naar finale Nederlandse jeugdmeerkampen

Sarah, Djen, Gabrielius, Yakub en Nyncke door naar finale NJM!

Afgelopen zondag 3 februari werden de Nederlandse Jeugd Meerkampen (NJM) gespeeld. Vanuit Taverzo deden mee: Sarah Mohammed, Jayce v/d Berg, Gabrielius Camara, Yakup Yildizar, Djen Bakx en Vincent van der Velden. Nyncke de Knegt was al geplaatst als welp voor de pupillen finale. Hieronder volgt een verslag van de ½ finale NJM.
In Arnhem startte Sarah tegen Jitte van ondanks dat 1 game nipt verloren ging waren de andere 2 games dik en bleek Jitte nog een maatje te groot te zijn. In de wedstrijden daarop heeft Sarah knappe overwinningen behaald waaronder die tegen Mel met 12-10 in de 5e. Sarah won al haar wedstrijden en werd knap 2e in de poule. In Nijmegen mochten de overige Taverzo spelers aan de bak.

Jayce v/d Berg startte het toernooi stroef en verloor de eerste drie partijen waarvan 1 nipt tegen Ties wel won Jayce knap zijn 4e partij van Boaz en verloor hij de laatste wedstrijd van de sterke Seth Omen. Uiteindelijk kwam Jayce 1 game tekort voor een plek in de finale.

Djen won de wedstrijden tegen de nr 5 en 6 uit de poule vrij makkelijk met 3 – 0. Tegen de nr 4 uit de poule Luuk had Djen het knap lastig en was er een 5-setter voor nodig om uiteindelijk toch de winst naar zich toe te trekken door goed spel en een juiste mindset. Tegen Nico (nr3) lukt het niet zo goed en op beslissende momenten was het spel niet goed genoeg waardoor deze wedstrijd verloren ging met 3 – 1. Doordat Kaj (nr 2 geplaatst) al verloren had van Luuk en van Nico stond er veel op het spel de laatste wedstrijd waarbij alleen de winst betekende dat Djen door naar de finale kon. Door de scherpe start en goed spel zette Djen Kaj opzij met 3 – 0 waardoor Djen voor het eerst aan de finale NJM mag deelnemen.

Van Vincent was het al ontzettend knap dat hij de ½ finale haalde waardoor je vooraf wist dat er een aantal zware partijen op het programma stonden. In de eerste wedstrijd tegen Jurre was de scherpte er niet waardoor Jurre vrij makkelijk met 3-0 won. Ook de partijen tegen de sterke Merlijn en Remi werden verloren, tegen Matan verloor Vincent weliswaar met 3-1 maar had het ook de andere kant op kunnen gaan. Het spel van Vincent maakte een goede indruk wat resulteerde in een winstpartij bij de laatste wedstrijd tegen Jens. Een leerzame ervaring.

Yakup had ondanks sommige ‘’close games’’ weinig tegenstand in de eerste vier wedstrijden en maakte het zichzelf soms vooral lastig. In de laatste partij tegen Chris was er een 5-setter nodig om deze ook te pakken waardoor alle poulewedstrijden gewonnen waren.

Gabrielius had een prima dag en won al zijn partijen in de ½ finale van de NJM, alleen tegen Tim Gras moest hij een game afstaan. De rest van de partijen werden in 3 games beslist.
Alle coaches (Irene, Ron, Jochem en Sven) bedankt voor de begeleiding en de meegereisde ouders bedankt voor de support.

Uitslagen ½ finale NJM

  • Sarah Mohammed 2e bij de meisjes welpen
  • Jayce v/d Berg 5e bij de jongens welpen
  • Djen Bakx 2e bij de jongens kadetten
  • Yakup Yildizar 1e bij de jongens pupillen
  • Gabrielius Camara 1e bij de jongens junioren

Fotocredit: Rob de Ruiter

close

Taverzo nieuwsbrief

Laat een reactie achter